SORIN OPRESCU: Hotararea de SUSPENDARE a eutanasierii maidanezilor este ABERANTA

Hotararea de SUSPENDARE a eutanasierii maidanezilor este ABERANTA si determina intoarcerea la lipsa de civilizatie, a declarat marti primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU.

“Dupa opt luni de intrat intr-un echilibru, dupa reducerea muscaturilor, dupa faptul ca se vede pe strada ca aproape nu mai sunt caini in centru iar la periferie inca mai avem de strans, iata ca intervine aceasta hotarare care dupa parerea mea este ABERANTA”, a spus Oprescu.

In opinia sa, decizia instantei inseamna “intoarcere la lipsa de civilizatie si la muscaturi”. “Aceasta doresc unii sa se intample, nu este bine nici ca ii strangem si ii ingrijim, ii sterilizam, nu este bine ca aplicam legea, pentru ca unii traiesc din aceasta stare conflictuala. Pe mine ma intereseaza siguranta cetateanului si nu sunt cuvinte sterile. Pe ei ii intereseaza banii”, a adaugat primarul general al Capitalei.

Citeste si: NORMELE DE APLICARE a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan, SUSPENDATE de Curtea de Apel Bucuresti

Potrivit lui Oprescu, coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu, a oprit eutanasierea maidanezilor. “S-au oprit eutanasierile in Bucuresti. Razvan Bancescu a oprit eutanasierile pentru ca stie ce inseamna sa se supuna legii”, a spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei a mai aratat ca vrea sa-I consulte pe bucuresteni cum doresc rezolvarea problemei cainilor fara stapan. “Eu o sa-i intreb pe bucuresteni deschis: doresc sa rezolvam problema asa cum am promis, bine. Dar vreau sa stie si dansii de ce nu se poate”, a declarat Oprescu.

Citeste si: Vier Pfoten solicita primariilor sa OPREASCA eutanasierea cainilor fara stapan

Acesta a mai aratat ca in situatia actuala, din punctul sau de vedere, va face tot ce este legal astfel incat programul privind gestionarea cainilor sa fie finalizat. “Am iesit sa spun acest lucru cetatenilor si, din punctul meu de vedere, voi face tot ce este legal astfel incat sa-mi tin cuvantul si sa duc actiunea la bun sfarsit. Si sunt hotarat”, a mai spus Oprescu.

Sursa foto: stiri.tvr.ro