Sorin Oprescu propune reconstructia unui centru destinat toxicomanilor, de langa Capitala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti ca vrea sa initieze reconstructia unui centru destinat toxicomanilor, de langa Bucuresti, exprimandu-si totodata intentia de a continua lupta cu etnobotanicele.

“Intre anii 2000 si 2004 am incercat si am primit de la Guvernul de atunci o baza din aceasta, pe care am reparat-o, era o fosta baza militara, pentru a duce acolo in primul rand copiii strazii care erau dependenti de aurolac, pentru a le face o examinare si a vedea ce e de recuperat dintre ei in vederea reinsertiei sociale”, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Tot potrivit acestuia incearca sa sustina in continuare acest lucru. ”Cand am intrat in NATO, a uitat Executivul sa sustina acest lucru, o sa incercam sa il reluam, e un fel de promisiune, dar de obicei eu incerc sa ma tin de promisiunile pe care le fac. Incercam sa reanimam acel centru, e situat langa Bucuresti, are toate conditiile si pentru terapie ocupationala destinata celor care sunt la varstele la care pot fi recuperati sau cel putin asa speram noi si, sigur, la aceasta se adauga si metodele de preventie pe care putem sa le sustinem noi”, a spus Oprescu.

Potrivit edilului general, controalele vizand magazinele de etnobotanice continua.

“E din ce in ce mai greu, pentru ca acestea sunt multe disimulate intr-o serie intreaga de cascaravete din acestea care vand bricege si popice. Pozitia noastra e buna si o mentinem in privinta etnobotanicelor, in sensul de a inchide toate magazinele de acest gen, care se nasc peste noapte”, a afirmat Oprescu.

In alta ordine de idei, el a spus ca se va respecta promisiunea privind salile de sport. El s-a mai referit si la verificarea perimetrelor scolii, pentru a nu patrunde, de exemplu, dealerii, dar si la necesitatea educarii tinerilor in domeniul prevenirii consumului de droguri.

sursa foto: realitatea.net