Sorin Oprescu: Sper ca 50% dintre cainii maidanezi sa fie adoptati!

Sorin Oprescu  a declarat, luni, ca in Capitala, cainii fara stapan reprezinta un pericol public real si ca primaria si-a propus ca intr-un an si jumatate sa adune circa 80% din cainii de pe strazi.

De asemenea, primarul general a anuntat ca primaria are in plan extinderea capacitatii de cazare in adaposturi si si-a exprimat speranta ca vor fi adoptati 50% din maidanezii stransi de pe strazi.

“Sper ca autointitulatii iubitori de animale au inteles ca maidanezii pe strazi sunt un real pericol. Speram ca iubitorii sa adopte cel putin 50% din caini”, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul a avertizat  persoanele interesate de viitorul cainilor comunitai ca, odata cu asumarea responsabilitatii, vor urma si controale inopinate pregatite de Primaria Generala a Capitalei.

“Persoanele sau ONG-urile care nu isi asuma responsabilitatea pentru cainii maidanezi vor fi controlate.”

“Capitala va scapa intr-un an jumate de problema maidanezilor daca respectam obiectivele. Planul nostru este sa adunam cel putin 80% din maidanezii de pe strazi.Vrem sa ajungem la 8300 de locuri pentru cainii adunati de pe strazi.”, a mai spus Oprescu.

Sursa foto: rnews.ro