SORIN OPRESCU, plasat in AREST LA DOMICILIU. Reactia fostului edil al Capitalei. UPDATE

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi ca primarul suspendat al Capitalei, SORIN OPRESCU, sa fie plasat in AREST LA DOMICILIU, in dosarul in care este cercetat de DNA pentru LUARE DE MITA.

UPDATE 14.40 SORIN OPRESCU a parasit arestul de la Politia Capitalei si se va intoarce la domiciliu. 

„Ma simt binisor. Vreau sa le multumesc tuturor care m-au sustinut. In al doilea rand imi doresc SANATATE. De problemele juridice se vor ocupa avocatii. Primul lucru pe care-l voi face cand ajung acasa va fi INSULINA. Nu am ce sa comentez despre capetele de acuzare”, a declarat primarul suspendat al Capitalei, SORIN OPRESCU.

STIRE INITIALA

Primarul Capitalei a fost ARESTAT PREVENTIV pe 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de LUARE DE MITA. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, pe 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, incepand din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis “Grenada”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua LUCRARI LA PALATUL DE LA MOGOSOAIA, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

CITESTE SI: DNA A PUS SECHESTRU PE LOCUINTA LUI SORIN OPRESCU. UPDATE

Sorin Oprescu a fost dus, in 14 octombrie, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un NODUL LA PLAMAN, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat pe 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N. Paulescu”, unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie.

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat “un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

CITESTE SI: AVOCAT: OPRESCU SE SIMTE TORTURAT PSIHIC. VOM AJUNGE CU PLANGERILE LA CEDO

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Sursa foto: Realitatea