SORIN OPRESCU a fost SUSPENDAT din functia de PRIMAR GENERAL. UPDATE

Primarul SORIN OPRESCU urmeaza sa fie SUSPENDAT din functie, conform prevederilor Legii administratiei publice locale, dupa ce luni Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a stabilit, printr-o decizie definitiva, ca acesta sa fie cercetat in arest preventiv pentru LUARE de MITA.

UPDATE 14.20: Prefectul Capitalei a primit documentele de la instanta cu privire la ARESTAREA PREVENTIVA a primarului SORIN OPRESCU. Astfel, prefectul PAUL PETROVAN a emis ORDINUL de SUSPENDARE din FUNCTIE a primarului general al Capitalei.

Conform art. 77 din actul normativ mentionat, “mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura ARESTARII PREVENTIVE se comunica de indata de catre parchet sau de instanta de judecata, dupa caz, prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului”.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RAMANE IN AREST PREVENTIV. UPDATE

In acelasi articol se precizeaza ca SUSPENDAREA dureaza pana cand primarul paraseste arestul preventiv. Luni, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca nefondata contestatia lui SORIN OPRESCU si a mentinut decizia de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile, data pe 7 septembrie de Tribunalul Bucuresti.

Procesul a durat aproximativ sapte ore. La final, avocatul lui SORIN OPRESCU, Alexandru Chiciu, a spus ca primarul a declarat in sala de judecata ca nu a luat niciodata mita si ca a fost avertizat de foarte mult timp ca i se pregateste ceva.

Potrivit DNA, in perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si SORIN OPRESCU, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

CITESTE SI: DE CE A FOST ARESTAT SORIN OPRESCU – MOTIVAREA JUDECATORILOR

“Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru SORIN OPRESCU”, arata DNA.

Sursa foto: jurnalul