SORIN OPRESCU ramane INTERNAT la SPITALUL UNIVERSITAR cel putin pana LUNI. UPDATE

Primarul suspendat al Capitalei, SORIN OPRESCU, va fi scos, sambata, din ARESTUL PREVENTIV al POLITIEI CAPITALEI si transportat la SPITALUL UNIVERSITAR acolo unde va efectua un consult medical amanuntit, au anuntat avocatii edilului ARESTAT PREVENTIV pentru LUARE de MITA.

UPDATE 11.50: SORIN OPRESCU ramane internat la Spitalul Universitar Bucuresti, medicii specialisi urmand sa decida daca primarul suspendat al Capitalei va fi supus unei coronarografii la inceputul saptamanii viitoare, a declarat duminica profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie din cadrul SUUB.

“Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange”, a declarat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca SORIN OPRESCU este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

“El avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient”, a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza.

Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui SORIN OPRESCU problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord.

Pe durata investigatiilor medicale primarul suspendat al Capitalei SORIN OPRESCU va fi sub escorta.

UPDATE 10.55: SORIN OPRESCU ar putea ramane internat la Spitalul Universitar pana LUNI, potrivit unor surse, informeaza B1 TV.  Medicii trebuie sa-i faca lui SORIN OPRESCU suspendat investigatii suplimentare.

In prezent, SORIN OPRESCU se afla internat in rezerva care i-a fost pregatita dinainte de a ajunge la Spitalul Universitar. Mircea Cinteza, seful sectiei Cardiologie la Spitalul Universitar Bucuresti, a explicat pentru Stirile B1 TV ca “din momentul in care s-a spus ca are dureri in piept, angina necesita internare pentru lamurirea stadiului in care se gaseste”.

UPDATE SAMBATA 15.45: SORIN OPRESCU a parasit ARESTUL PREVENTIV cu destinatia SPITALUL UNIVERSITAR de URGENTA. 

Anuntul a fost facut de avocatul lui SORIN OPRESCU, care a mai precizat ca starea de sanatarea a primarului suspendat este una precara, din cauza diabetului si a problemelor cardiace. Potrivit acestuia, SORIN OPRESCU are momente in care pulsul ii este foarte slab, iar masurile luate in arest, cum ar fi oferirea unui regim alimentar special, nu sunt suficiente.

Vineri, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au respins cererea lui SORIN OPRESCU de inlocuire a ARESTULUI PREVENTIV cu o masura judiciara mai blânda. EDILUL suspendat va ataca decizia la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

SORIN OPRESCU se afla in AREST PREVENTIV de la inceputul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticoruptie de LUARE de MITA.

Potrivit DNA, in perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si SORIN OPRESCU, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

SORIN OPRESCU va fi consultat la SPITALUL UNIVERSITAR de URGENTA din Capitala de catre unii dintre fostii sai subalterni, edilul general suspendat fiind, in perioada 1994-2006 director al institutiei amintite. 

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gandul