SORIN OPRESCU: Vom face TOT CE ESTE POSIBIL pentru ca Bucurestiul sa fie o GAZDA BUNA pentru meciurile de la EURO 2020

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, afirma intr-un comunicat remis vineri presei ca municipalitatea va face TOT CE ESTE POSIBIL pentru ca Bucurestiul sa fie o GAZDA BUNA pentru meciurile care se vor desfasura in cadrul Campionatului European de Fotbal “EURO” 2020.

”Primim cu bucurie aceasta veste. O sa facem TOT CEEA CE ESTE POSIBIL pentru ca Bucurestiul sa fie o GAZDA BUNA. Am demonstrat ca putem in anul 2012, cand orasul nostru a gazduit Finala UEFA Europa League”, afirma primarul general al Capitalei.

Citeste si: ROMANIA va gazdui patru meciuri de la EURO 2020 pe NATIONAL ARENA din Capitala. UPDATE

Potrivit lui Oprecu, atunci cand Arena Nationala a intrat in randul marilor stadioane, s-a adaugat un punct extrem de important in panelul de simboluri legate de identitatea Bucurestiului, iar Finala UEFA 2012 a demonstrat cat de benefica este o astfel de actiune pentru oras atat din punct de vedere economic, cat si pentru promovarea internationala.

Citeste si: MIRCEA SANDU este mandru de numirea Bucurestiului si dezvaluie ce va face la EURO 2020

“Am promis ca vom edifica si alte facilitati sportive in zona pana cand intreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. Dupa cum stiti suntem pregatiti deja pentru lucrarile la noua sala polivalenta si la patinoar, iar Academia de tenis este aproape gata. Iata ca toate acestea deschid drumul Bucurestiului spre o categorie noua de evenimente. Dupa UEFA 2012 ajungem sa gazduim si o parte dintr-o finala de Campionat European. Acest lucru inseamna ca suntem deja bine reprezentati in calendarul manifestarilor sportive de interes major si ca incepem sa ocupam o pozitie consacrata in acest domeniu. Cand in anul 2008 vorbeam despre strategia Bucurestiului, aduceam in discutie cateva tinte pe care ni le-am propus. Spuneam ca orasul nostru trebuie sa ajunga o Capitala de succes, oras poarta, un nucleu metropolitan puternic cu o structura echilibrata si dinamica de activitati. Avem o comunitate educata care se dovedeste si adaptabila. Impreuna, ne-am apucat sa construim o identitate urbana puternica. Si iata, acum suntem recunoscuti la nivel international”, mai adauga Oprescu.