SORIN OPRESCU vrea din nou la SPITAL. Avocatii spun ca i-au aparut ALTE 12 AFECTIUNI

Dupa doua tentative esuate de eliberare in instanta, SORIN OPRESCU incearca sa scape din spatele gratiilor printr-o noua INTERNARE. Avocatii edilului suspendat spun ca de cand acesta a fost arestat i-au aparut ALTE 12 AFECTIUNI, informeaza Realitatea Tv.

La o saptamana de la prima internare in spital, avocatii edilului suspendat al Capitalei incearca inca o data sa ii convinga pe oficialii centrului de arest ca Oprescu trebuie sa treaca prin alte investigatii medicale intr-un spital de stat. Totul, dupa ce primul raport ar fi aratat existenta a 12 AFECTIUNI, in afara de cele CARDIACE sau DIABET. Cea mai grava problema ar fi aparatia unui NODUL PULMONAR.

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat in fata Arestului central al Politiei ca cea mai grava problema de sanatate a edilului este un nodul pulmonar care va trebui examinat.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a spus, inainte de a-l vizita pe primarul suspendat al Capitalei, in Arestul Central, ca in motivarea judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti se atesta existenta afectinilor grave pentru Oprescu, scrie Mediafax.

CITESTE SI: MAGISTRATII AU DECIS! INCA 30 DE ZILE DE AREST PREVENTIV PENTRU SORIN OPRESCU

 

Avocatul a spus ca aspectele medicale si toate celelalte elemente din decizia judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti vor fi analizate de aparare si vor fi facute solicitarile ce se impun pentru INLOCUIREA ARESTULUI PREVENTIV CU CONTROLUL JUDICIAR sau cu arestul la domiciliu in cazul lui Sorin Oprescu. Chiciu a spus ca strategia care va fi folosita de aparare la termenul de la Curtea de Apel Bucuresti este pusa la punct la acest moment. Avocatul a precizat ca apararea va face apel la toate prevederile din legislatia interna, dar si la toate deciziile ICCJ din 2014, 2015 si la deciziile Curtii Europene.

“Da, sunt doua paliere de aparare, palierul de fond – si, repet, dosarul are o inarcatura de fond importanta si nu o tratam cu superficialitate -, dar si ca avocati, ca oameni, nu putem trata cu superficialitate afectiunile domnului Oprescu. Cred ca exista un element fundamental, DREPTUL DOMNULUI OPRESCU, ca si dreptul tuturor altor persoane, LA VIATA. Domnul Oprescu poate fi cerctat, trimis in judeata, daca vreti condamnat pentru orice spun procurorii, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat si trimis in judecata intr-o masura preventiva alternativa”, a mai spus Chiciu.

Avocatii lui Sorin Oprescu vor sa ceara din nou internarea edilului, dupa ce, in urma investigatiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer.

CITESTE SI: DNA L-A URMARIT PE SORIN OPRESCU SI ACOLITII ACESTUIA SI LA VIENA DAR JUSTITIA AUSTRIACA I-A DAT PLANUL PESTE CAP

Potrivit avocatilor, din raportul medicilor care au evaluat starea de sanatate a lui Sorin Oprescu rezulta ca primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afectiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

In urma investigatiilor medicale amanuntite, medicii ar fi constatat ca Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plaman, despre care sustin ca ar ridica risc oncologic moderat si recomandarea ar fi evaluarea functionalitatii pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat “un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandata efectuarea unei spirometrii.

Avocatii au precizat ca aceasta evaluare ar trebui facuta la un spital specializat in tratarea afectiunilor pulmonare.

In acest context, avocatii lui Sorin Oprescu vor sa depuna o noua cerere la Arestul Central al Politiei Capitalei, prin care sa solicite sa ii pemita edilului sa mearga la un spital, pentru efectuarea noilor investigatii recomandate de medici.

Sursa foto: Realitatea