TRIBUNALUL BUCURESTI decide vineri daca admite CEREREA LUI SORIN OPRESCU de ELIBERARE DIN AREST. UPDATE

Magistratii de la TRIBUNALUL BUCURESTI vor judeca, joi, cererea formulata de primarul suspendat al Capitalei, SORIN OPRESCU, de inlocuire a masurii ARESTULUI PREVENTIV cu o masura judiciara mai blanda, informeaza Agerpres.

UPDATE 20.25  TRIBUNALUL BUCURESTI decide vineri daca admite CEREREA LUI SORIN OPRESCU de inlocuire a arestului preventiv cu CONTROLUL JUDICIAR sau cu AREST LA DOMICILIU, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, cererea formulata de avocatii lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie, cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care procurorii DNA il acuza de luare de mita. Insa instanta A AMANAT PENTRU VINERI PRONUNTAREA.

UPDATE 11.45: Conform unor surse citate de mass media, primarului SORIN OPRESCU i s-ar fi facut, din nou, rau cu putin timp inainte sa intre in sala de judecata. Nu a fost necesara interventia medicilor, ulterior edilul acuzat de LUARE de MITA plangandu-se judecatorilor de situatia sa precara de sanatate. 

UPDATE 10.20: SORIN OPRESCU  a fost adus cu duba la sediul TRIBUNALULUI BUCURESTI. Sedinta de astazi va fi una cu usile inchise.

Politia Capitalei a respins solicitarea depusa de avocatii lui SORIN OPRESCU ca primarul suspendat al Capitalei sa fie transferat la Spitalul Militar pentru a fi consultat, astfel ca SORIN OPRESCU va fi examinat medical in arest.

CITESTE SI: S-AU RAZGANDIT! OPRESCU POATE FI CONSULTAT DE CATRE UN MEDIC IN ARESTUL CAPITALEI. UPDATE

SORIN OPRESCU se afla in AREST PREVENTIV de la inceputul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticoruptie de LUARE de MITA.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si SORIN OPRESCU, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

CITESTE SI: AVOCAT: AM SOLICITAT CA SORIN OPRESCU SA FIE DUS LA SPITALUL UNIVERSITAR. UPDATE

Sursa foto: jurnalul