Sorin Oprescu vrea taxiuri electrice

Primarul Sorin Oprescu doreste sa mai reduca poluarea din Capitala prin achizitionarea unor masini electrice. Acestea vor inlocui taxiurile si vor transporta clientii de la marile hoteluri ale Capitalei catre aeroport sau gara.

Sorin Oprescu a apelat la specialistii de la universitatea Politehnica din Bucuresti pentru a realiza infrastructura necesara, dupa ce rapoartele Uniunii Europene din 2011 au aratat ca Bucurestiul este printre cele mai poluate Capitale din Europa. “Domnul primar Oprescu ar vrea sa faca o miniretea de automobile electrice pentru marile hoteluri din Capitala, astfel incat la hotel sa fie autoturismul bagat in priza”, a declarat profesorul de la Universitatea Politehnica, Nicolae Vasiliu.

In parcarea fiecarui hotel trebuie montata o priza speciala, la care taxiurile electrice se pot alimenta. Aceste automobile ar putea fi ghidate prin GPS sau insertii metalice ingropate in asfalt, care ar calcula si pretul cursei. Un autoturism electric porneste de la 15.000 de euro, iar dispozitivul cu ajutorul caruia sunt incarcate bateriile poate ajunge chiar si la 8000 de euro.

Sursa foto: mondenews.ro