SORIN OPRESCU: Vrem ca BUCURESTIUL sa fie un ORAS AL TINERILOR, un centru financiar si o legatura intre Vest si Balcani

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat joi, in cadrul unei intalniri bilaterale, ca doreste ca BUCURESTIUL sa fie un ORAS AL TINERILOR, un centru financiar si o legatura intre Vest si Balcani.

”Incercam sa transformam BUCURESTIUL pe mai multe dimensiuni, dorim sa fie un ORAS AL TINERILOR, un centru financiar, dar si o legatura intre Vest si Balcani. Acordam o atentie deosebita si dezvoltarii turismului, pentru ca avem numeroase obiective turistice de aratat. Vrem sa cream conditii civilizate si sa avem o disciplina comunitara pentru ca Bucurestiul reprezinta un motor de dezvoltare pentru intreaga tara”, a declarat Oprescu in cadrul unei intrevederi avute cu fostul primar al Londrei Gavyn Arthur si cu Gabor Demszky, fost edil al Budapestei.

La randul sau, Gavyn Arthur a spus ca nu este la prima vizita in Bucuresti si ca de fiecare data cand vine observa numeroase imbunatatiri.

Citeste si: Eveniment pentru promovarea ARHITECTURII BUCURESTIULUI, organizat de Primaria Capitalei

”Prima data am ajuns aici in perioada regimului comunist si mi s-a parut un oras gri, fara culoare. Acum schimbarea este enorma, exista culoare, este o diferenta majora inclusiv intre aspectul de acum sase ani, de la ultima vizita si imaginea pe care BUCURESTIUL o are in prezent, aceea de mare capitala europeana”, a mai spus Gavyn Arthur.

Gabor Demszky a constat ca BUCURESTIUL este in continua schimbare. ”Aveti atat de multe monumente si cladiri frumoase, ma bucur ca ati avut grija de ele, ca le-ati reabilitat si o faceti in continuare. Sper ca dupa ce se va termina reabiliarea cladirii vechi a primariei sa o introduceti in patrimoniul UNESCO pentru ca este deosebita”, a adaugat Gabor Demszky.

Citeste si: BURLEANU si OPRESCU discuta la Guvern cu PONTA despre EURO 2020

Intrevederea a avut loc in contextul in care de miercuri pana vineri la Bucuresti se desfasoara simpozionul international ”25 de ani de la caderea dictaturilor comuniste in Europa Centrala si de Est: privind in urma, privind inainte”.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti