SORIN OPRESCU: Vrem sa implementam un SISTEM DE CONSILIERE pentru IMIGRANTI

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a anuntat ca vrea sa implementeze un SISTEM DE CONSILIERE pentru IMIGRANTI, la Ghiseul Unic al municipalitatii.

Anuntul a fost facut in cadrul cele de-a doua mese rotunde a proiectului “DELI – Diversitate in economie si integrare locala”, care este finantat de Fondul European pentru Integrare si coordonat de Consiliul Europei, presupune promovarea integrarii in economia locala a oamenilor de afaceri cu trecut migrant.

“Atunci cand am devenit parteneri in cadrul acestui proiect, am realizat ca nu exista la nivelul municipiului Bucuresti nicio structura unitara care sa se ocupe de imigranti, iar acest proiect, realizat pe baza legislatiei europene, este absolut necesar. Avem in plan implementarea unui sistem de consiliere pentru imigranti, la Ghiseul Unic, dar mai intai trebuie sa pregatim oameni care sa poata consilia persoanele imigrante”, a declarat SORIN OPRESCU.

Citeste si: Comisia Europeana a prezentat propunerea de repartizare a refugiatilor pe cote intre tarile UE

Finantat de Fondul European pentru Integrare si coordonat de Consiliul Europei, proiectul “DELI” presupune promovarea integrarii in economia locala a oamenilor de afaceri cu trecut migrant. Alaturi de Bucuresti, orasele partenere ale proiectului sunt: Dublin (Irlanda), Munchen (Germania), Cartagina si Getxo (Spania), Lisabona (Portugalia), Londra (UK), Reggio Emilia (Italia), Rotterdam (Olanda), Viena (Austria). Durata de implementare a proiectului este de 18 luni si se va incheia in iunie.

Proiectul “Diversitate in economie si integrare locala”, implementat in fiecare oras partener, este o platforma ce isi propune sa aduca schimbari in ceea ce priveste politicile privind diversitatea si integrarea imigrantilor prin urmatoarele mijloace: identificarea problemelor locale cu care se confrunta antreprenorii cu trecut migrant, cresterea interesului autoritatii locale pentru adoptarea de practici si politici publice care sa ii sustina pe antreprenori, promovarea incluziunii antreprenorilor cu trecut migrant in aria furnizorilor curenti si identificarea stimulentelor posibile la nivelul cadrului legislativ general si local, evaluarea posibilitatii includerii unor clauze sociale si de egalitate in contractele publice.

Citeste si: VIKTOR ORBAN: Ungaria are nevoie de o LEGISLATIE pentru a REDUCE IMIGRATIA

La eveniment au mai participat managerul proiectului “DELI” de la Consiliul Europei, Lilia Kolombet, coordonatorul local de platforma al proiectului Soriana Constantinescu si coordonatorul local de proiect Catalin Grosu.

Sursa foto: PMB