SORIN OVIDIU VANTU, AUDIAT LA DNA. TARICEANU si OLTEANU in acelasi dosar. UPDATE

SORIN OVIDIU VANTU a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la DNA, pentru a fi audiat intr-un dosar de CUMPARARE de INFLUENTA, surse judiciare declarand ca in cauza ar fi implicat si un politician, caruia i s-ar fi promis un million de euro, informeaza News.ro.
 
UPDATE: Postul de televiziune Digi24 anunta ca in dosar sunt vehiculate si numele lui Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu.
 
STIRE INITIALA

Omul de afaceri SORIN OVIDIU VANTU, aflat de vineri la Penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat la sase ani si doua luni de inchisoare in dosarul delapidarii Petromservice, a fost citat sa se prezinte joi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a da declaratii in noul dosar care il vizeaza.

Anchetatorii fac cercetari pentru cumparare de influenta, SORIN OVIDIU VANTU fiind suspectat ca i-ar fi promis unui politician un million de euro pentru ca acesta sa intervina in sprijinul omului de afaceri, au precizat surse judiciare. SORIN OVIDIU VANTUexecuta, din 22 iulie, o pedeapsa de sase ani si doua luni primita la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), in dosarul Petromservice.

CITESTE SI: DOSARUL PETROMSERVICE: SORIN OVIDIU VANTU SI LIVIU LUCA, CONDAMNATI DEFINITIV LA CATE 6 ANI DE INCHISOARE
 
SORIN OVIDIU VANTU mai are trei condamnari, doua definitive, in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa, si una in fond, contestata de omul de afaceri, privind devalizarea Fondului National de Investitii. Un an de inchisoare a primit SORIN OVIDIU VANTU pentru santajarea lui Sebastian Ghita, iar pentru ca l-a ajutat pe Nicolae Popa, care a plecat din tara dupa prabusirea FNI si apoi a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare.

SORIN OVIDIU VANTU a stat in penitenciar din 21 iunie 2012 pana in 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de inchisoare, si din 25 ianuarie pana in 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Omul de afaceri a fost eliberat conditionat din penitenciar in 19 noiembrie 2014, in 22 iulie 2016 fiind reincarcerat.

In dosarul devalizarii FNI, dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 9 februarie 2015, la sase ani si patru luni de inchisoare, SORIN OVIDIU VANTU a contestat decizia la Curtea de Apel, unde dosarul se judeca din aprilie 2015, urmatorul termen fiind stabilit in 14 septembrie, cand omul de afaceri ar trebui sa fie audiat.

Numele lui SORIN OVIDIU VANTU apare si in dosarul fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja, condamnat definitiv, in martie, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru ca i-a cerut un milion de euro omului de afaceri pentru a interveni la un judecator de la instanta suprema in vederea pronuntarii unei pedepse cu suspendare pentru Vintu, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Sursa foto: adevarul