SORIN OVIDIU VANTU lanseaza o IPOTEZA SOC despre CAMPANIA ELECTORALA

SORIN OVIDIU VANTU afirma, intr-o postare pe blogul personal, ca in CAMPANIA ELECTORALA pentru ALEGERILE LOCALE din iunie starea de nervozitate se va amplifica, ca urmare a dezvaluirilor pe care candidatii le vor face unii despre altii, folosind materiale compromitatoare livrate de un serviciu de informatii sau altul.

”Am citit zilele acestea tone de materiale scrise pe bloguri sau pe Facebook, am urmarit zeci de emisiuni televizate, atat pe statiile de stiri cat si pe canalele generaliste, am purtat zeci de discutii cu indivizi din toate paturile sociale si de toate calibrele intelectuale, incercand sa descopar un personaj pe care sa-l ajut sa se ridice.

CITESTE SI: PREVIZIUNILE SUMBRE ALE LUI VANTU SI UN MESAJ PENTRU TINERII DIN ROMANIA

Din momentul in care am avut posibilitatea sa o fac, am sprijinit in mod extrem de discret, de cele mai multe ori fara stiinta personajelor respective, promovarea acestora. Ca om de afaceri ai nevoie de un partener de dialog cu o anumita tinuta intelectuala, atat din societatea civila cat si din clasa politica. Este imposibil sa promovezi un proiect daca cei pe care-i abordezi sunt batuti in cap si nu inteleg decat de spaga. Teoria lansata de unii obtuzi si propagata de moralisti gaunosi, conform careia este interzis ca un om politic sa aiba contacte sociale cu un afacerist, este total falsa si induce o ipocrizie absolut jenanta intr-o societate. Daca ceea ce voi numiti “binomul SRI – DNA” are rolul de a lupta impotriva coruptiei, binomul om de afaceri – politician are rolul de a duce la dezvoltarea reala a unei tari. In cazul Romaniei, aceasta relationare este vitala. In conditiile in care sistemul bancar nu finanteaza aproape nimic din ceea ce se cheama afacere strict romaneasca, statul – care a privatizat in mod total idiot tot sistemul bancar autohton, cu exceptia CEC-ului – este obligat sa lanseze comenzi masive in mediul privat. Pentru ca aceste lucruri sa se intample, trebuie ca statul sa fie condus de oameni cu anvergura intelectuala, oameni pe care trebuie sa-i gasesti si sa-i sprijini. Cu acesti indivizi, cu o transparenta reala si cu eliminarea din presa a acoperitilor si a tampitilor, lucrurile vor functiona in logica lor fireasca.

Din pacate, inca nu am identificat pana acum nimic serios. Am constatat insa doua lucruri majore:

1. Aproape toti romanii sunt nervosi;

2. Aproape toti romanii reclama prezenta unui conducator.

In privinta starii de nervozitate nu cred ca mai este nevoie sa argumentez: toata lumea se cearta cu toata lumea. Plesu ii da in cap lui Grapini cu doua dintre cartile pe care el le-a citit, pentru ca aceasta il admonestase, cu ceva timp inainte, pe nu stiu ce chestie, Tapalaga il pocneste cu sete pe Turcescu, Iohannis il face zob pe Ciolos, Ciolos pe ministrul culturii, Zgonea pe Dragnea, iar Dragnea se injura singur dupa ce constata ca nu-l poate arunca pe Zgonea de pe scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor, urmare a unei gafe monumentale. De parca n-ar fi suficiente puhoaiele de injurii si insulte care anima spatiile de emisii ale televiziunilor si aproape tot internetul, aruncate de la cele mai rafinate pana la cele mai rudimentare intelecte, in joc au mai intrat si institutiile statului. DNA-ul cearta SIE pentru neimplicarea in lupta impotriva coruptiei. Evident ca DNA-ul face o candida eroare, atribuindu-i SIE abilitati pe care acesta nu le mai are demult. Operand mai mult in interiorul decat in exteriorul tarii, SIE nu este astazi decat un surogat al SRI-ului, dar cu ifose de jucator important pe piata de informatii externe.

Si ca tot veni vorba de SRI, acolo pare a fi singura zona eterica a spatiului romanesc: spionarea cetatenilor merge struna, bugetul este generos, salariile pe masura – asa ca isi permit sa faca partide de vanatoare la antipozi cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti – tara este in siguranta, capsunile se coc si Coldea face abdomene. Starea de nervozitate se va amplifica odata cu declansarea campaniilor electorale, urmare a dezvaluirilor pe care candidatii le vor face unii despre altii, folosind materiale compromitatoare livrate de un serviciu de informatii sau altul”, a scris SORIN OVIDIU VANTU pe blogul personal.

Sursa foto: realitatea