SORIN OVIDIU VINTU a lansat un ATAC DUR la adresa lui LIVIU DRAGNEA

Sorin Ovidiu Vintu si-a exprimat, intr-o postare pe blogul personal, dezamagirea fata de clasa politica actuala, in ciuda sperantelor pe care le avea dupa alegerile de anul trecut. „In timpul alegerilor de anul trecut, am felicitat televiziunile de stiri pentru modul in care au reusit sa creeze o atmosfera cat de cat electorala, prin aducerea pe micile ecrane a unor noi chipuri de politicieni, inteligenti, carismatici si buni vorbitori de limba romana. Parea ca o noua clasa politica si-a facut in sfarsit aparitia, legitimand astfel decimarea vechii clase politice, facuta in numele luptei impotriva coruptiei.

Aiurea. Pe majoritatea nu i-am mai vazut, iar cei cativa care mai apar pe ici pe colo au inceput sa semene izbitor de mult cu cei pe care i-au inlocuit”, scrie Vintu intr-un articol.  „Ceea ce v-am spus intr-unul din materialele pe care le-am scris cu vreo doi ani in urma se confirma din nefericire, acelasi sistem politic va genera acelasi tip de clasa politica”, mai scrie SOV, facand o paralela intre seful PSD, Liviu Dragnea, si sistemul dinainte de 1989.

Vintu aminteste de o replica a lui Dragnea la adresa unui ministru:  „Mi se pare ca l-am auzit recent la Liviu Dragnea, rostit emfatic si superior, dispretuitor si arogant vizavi de nu stiu ce ministru sau parlamentar: – Domnul acela a uitat ca n-a ajuns acolo in nume propriu.

In traducere pe intelesul tau, bai pulime, asta inseamna: – Ba boule, cine ma-ta te crezi de-ti permiti sa vorbesti ce te taie capul? Tu nu existi, esti un nimeni, un nimic, n-ai minte, n-ai creier, n-ai noroc. Partidul cu mine-n frunte te-a facut om, bai panarama”, a scris Vintu.  „Iata de ce acest sistem trebuie sa fie schimbat. Sistemul nu inseamna nu stiu ce “binom”, nu inseamna SRI si DNA, asa cum incearca cu disperare sa va convinga adevaratul sistem – sistemul politic.

SRI, justitia, ANI si ANAF nu sunt altceva decat instrumente aflate in slujba politicului. Cat a fost Basescu s-au aflat in slujba lui, apoi s-au impartit intre Iohannis si Dragnea. Si ca sa-ti fie si mai clar, nu aceste instrumente au jefuit Romania, ci cei care le-au manuit si continua sa le manuiasca. Nu cutitul care ti s-a infipt in spate este vinovat, ci mana care l-a infipt.

Toate excesele, abuzurile si nedreptatile care s-au facut, au fost facute la ordin politic, parte la ordinul lui Basescu, parte la cel al lui Iohannis. Functionarii aflati in functii au fost manipulati, facuti sa creada ca fac asta in numele unor obiective inalte, a unor scopuri marete, a unui bine general si ca ei sunt acei “soldati ai binelui” de care tara are atata nevoie (sintagma asta era frecvent folosita de Maior, Coldea, Oprea si altii de teapa lor)”, mai precizeaza SOV pe blogul personal.

Sursa foto: realitatea