SORIN ROSCA STANESCU a scris primul editorial din inchisoare: Cum poate fi reformata Romania

Sorin Rosca Stanescu, fost jurnalist si senator, incarcerat saptamana trecuta dupa ce a fost condamnat definitiv la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, a scris primul editorial din spatele gratiilor.

”Se insala amarnic cine si-a imaginat ca, tragandu-mi un glont in picior si aruncandu-ma intr-un penitenciar pentru o infractiune imaginara, ma impiedica sa gandesc. Si sa ma exprim. Sa ma exprim in tara care, asa cum am aflat astazi, are cei mai multi ofiteri de securitate pe cap de locuitor”, si-a inceput SRS editorialul.

CITESTE SI: SORIN ROSCA STANESCU a fost dus la Penitenciarul Rahova. UPDATE

SRS a lansat public cateva intrebari legate de ce se va intampla cu justiția dupa ce regimul Basescu va lua sfarsit, dupa alegerile din luna noiembrie.

”Cine intoarce cheia Justitiei pentru a o reseta, daca ne vom afla in cealalta ipoteza? Si anume, in ipoteza in care va exista vointa politica de a avea, in viitor, procurori si magistrati cu adevarat si in totalitate independenti in raport cu politicienii? Cum se va vindeca Justitia in zonele in care a fost atinsa de tumoare? Care este indiciul ce ne va indica directia in care ne indreptam? Cum vom sti?”, se mai intreaba SRS.

La aceasta intrebare, fostul senator raspunde ca ”nu este complicat de raspuns la aceasta intrebare. Prima conditie, conditia fundamentala, este ca in viitor niciun judecator si niciun magistrat sa nu mai poata depinde, in ceea ce priveste cariera lui, de niciun politician.

Ceea ce inseamna ca, daca aceasta schimbare de regim nu este doar o schimbare de stafeta, foarte repede, printr-un simplu act normativ, se va putea decide ca toti judecatorii si toti procurorii, indiferent de functia detinuta, toate conducerile din Justitie si din marile parchete sa fie decise, exclusive, de Consiliul Superior al Magistraturii. Fara ca prim-ministrul versus ministrul Justitiei sa mai poata propune ceva.

Fara ca viitorul presedinte al Romaniei sa mai aiba un cuvant de spus. Daca se va intampla asa, vom sti inca din primele luni ale anului viitor. Daca nu, atunci ne vom plasa doar in prima ipoteza. Si, cel mult, vom asista la acte de razbunare. In niciun caz de justitie.”

CITESTE SI: Fostul broker Cristian Sima, dezvaluiri despre TUNUL dat de Tariceanu si SRS in dosarul Rompetrol 

SRS explica transant situatia in care se afla din punct de vedere juridic: ”daca exista persoane care inca au dubii in ceea ce ma priveste, fac in cele ce urmeaza, in mod succint, cateva precizari asupra carora nu voi mai reveni, intrucat am alta treaba decat sa ma uit la glontul din picior.

Am fost condamnat, fara absolut nicio proba, pentru ca as fi obtinut “informatii privilegiate”, pentru ca as fi facut parte dintr-un grup criminal organizat, cu care am facut cunostinta abia in penitenciarul Rahova, mi-a fost schimbata incadrarea, fara sa ma pot apara, in ultimul minut al procesului, ceea ce constituie o grava eroare, intentionata sau nu, sunt in inchisoare pentru o fapta care, daca s-ar fi produs, ar fi fost prescrisa si nu exista nicio paguba creata de mine sau de asa-zisul grup organizat.”

Sursa foto: jurnalul.ro