Sorin Rosca Stanescu da inapoi: I-as cere scuze lui Basescu, dar m-a acuzat de complot

Sorin Rosca Stanescu i-ar cere scuze presedintelui Traian Basescu, insa n-o face pentru ca acesta l-a acuzat de complot, lucru negat cu tarie de SRS.

“In scurtul comunicat pe care l-a dat, Parchetul a spus doar ca nu s-a facut acel virament. E doar o deductie pe care o facem noi ca in aceste conditii documentele ar fi falsuri. N-avem inca o ancheta finalizata a Parchetului, avem un comunicat.

Asta nu m-ar impiedica sa-i cer scuze presedintelui Traian Basescu pentru ca nu i-am acordat prezumtia de nevinovatie, desi, in mod explicit, am spus pe doua posturi de televiziune ca ii acord prezumtia de nevinovatie, insa domnul Traian Basescu, acuzandu-ma, m-a implicat intr-un complot impotriva domniei sale, complot care nu a existat si, mai mult, ma acuza ca sunt diversionist”, a spus Rosca Stanescu pentru ziare.com.

“Eu nu cu vreo intentie rea, ci in interesul public am prezentat acele documente si am cerut limpezirea situatiei. Nu am de ce sa-i cer scuze acestui domn!”, a mai spus SRS.

Intrebat daca e de parere ca Antonescu l-a sacrificat pentru ca aspira la electoratul lui Basescu la prezidentiale, SRS s-a aratat de parere ca mai degraba e vorba de o pozitie morala a liderului PNL.

“Domnul Antonescu trebuie sa se pregateasca sa cucereasca si inimile cetatenilor care constituie vechiul electorat al PDL, trebuie sa se adreseze tuturor romanilor, in special dreptei. Nu cred ca acest obiectiv a fost avut in vedere atunci cand domnul Antonescu a decis excluderea mea din partid, ci a vrut sa ‘marcheze’ un punct de vedere moral”, a concluzionat liberalul.