Sorin Rosca Stanescu: GUVERNUL a fost INCAPABIL sa actioneze corespunzator in ZONELE CALAMITATE

GUVERNUL s-a dovedit “INCAPABIL sa actioneze intr-un mod cat de cat corespunzator” in cazul INUNDATIILOR, a declarat, miercuri, senatorul liberal SORIN ROSCA STANESCU. Acesta a mai spus ca regreta faptul ca premierul PONTA a refuzat sa dea curs solicitarii PNL de a amana LANSAREA FESTIVA a candidaturii sale in momentul INUNDATIILOR.

“Partidul National Liberal isi exprima profunda COMPASIUNE pentru suferintele oamenilor care, in aceste momente, se lupta cu revarsarea apelor, multi dintre acestia pierzandu-si locuintele. Transmitem CONDOLEANTE familiilor VICTIMELOR.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: SA LE FIE RUSINE PSD-ISTILOR! AU LASAT OAMENII LA GREU

In acelasi timp, regretam ca premierul Romaniei, domnul VICTOR PONTA, a refuzat sa dea curs solicitarii noastre de a amana LANSAREA FESTIVA a candidaturii sale, la Craiova, in prezenta a cinci mii de sustinatori, in conditiile in care, chiar zona geografica in care are loc evenimentul se confrunta cu un dezastru natural, in fata caruia GUVERNUL s-a dovedit a fi INCAPABIL sa actioneze intr-un mod cat de cat corespunzator”, se arata intr-un comunicat al senatorul liberal.

Potrivit lui Rosca Stanescu, din contributiile romanilor au fost cheltuite anual sume uriase de bani pentru crearea unor sisteme de avertizare timpurie privind revarsarea apelor, astfel incat autoritatile sa poata lua din timp masurile necesare, iar populatia sa poata fi evacuata inainte de a fi prea tarziu.

“Solicitam declansarea unei vaste si exigente operatiuni de verificare a modului in care au fost castigate licitatiile pentru aceste lucrari si a felului in care au fost ele executate.

Culmea cinismului este ca bugetul prevazut pentru 2014 de GUVERNUL PONTA pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor este de 40 de milioane de lei, mai putin de jumatate fata de 2013. Inca o data, solicitam GUVERNULUI PONTA sa intreprinda toate eforturile pentru limitarea consecintelor dezastrului natural, pentru prevenirea pierderii unor noi vieti omenesti si pentru sustinerea financiara si logistica a sinistratilor”, se arata in comunicat.

Citeste si: PONTA SI-A LANSAT CANDIDATURA. INUNDATIILE SI LUPTA ANTI TRAIAN BASESCU, ARGUMENTELE LIDERULUI PSD

Liberalul mai spune ca, in opinia lui, VICTOR PONTA a fost prezent “prea tarziu” in zonele calamitate, transformand vizitele efectuate, mai mult cu barca, intr-un “spectacol jalnic”, declarand ca nu exista nicio victima in timp ce sunt deja doua si, de asemenea, a ajuns prea tarziu in mijlocul simpatizantilor sai, “pentru ca nu a tinut cont, daca nu de avertismentul si de solicitarea PNL de a-si amana lansarea candidaturii, cel putin de avertismentul deosebit de violent dat de natura dezlantuita”.

Sursa foto: realitatea.net