Sorin Rosca Stanescu: Intentionam modificarea legii, astfel incat TVR sa nu mai aiba publicitate

Sorin Rosca Stanescu, senator PNL, a declarat in cadrul dezbaterii din Parlament care priveste schimbarea legii audioviziualului ca exista un consens in cadrul Senatului in ceea ce priveste interdictia televiziunii romane de a mai difuza publicitate, noteaza Mediafax.

“In curand vom interzice televiziunii publice sa mai primeasca publicitate. Exista deja un consens in comisia din Senat pe aceasta tema”, a declarat Sorin Rosca Stanescu.

Narcisa Iorga, membru Comisiei Nationale a Audiovizualului (CNA),  s-a declarat in favoarea acestei decizii. Iorga a mai declarat ca printre propunerile sale se numara si eliminarea principiului must-carry in privinta posturilor comerciale.

“Este o ingerinta in politica economica concurentiala. Prin aceasta reglementare, in momentul de fata, obligam niste societati comerciale sa transmita niste programe care reprezinta un produs comercial al altor societati comerciale. Eu propun ca acest principiu sa se aplice doar televiziunilor publice”, a concluzionat Narcisa Iorga.

Sursa foto: adevarul.ro