SORIN ROSCA STANESCU: TRAIAN BASESCU este cel care controleaza SISTEMUL

La iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), jurnalistul SORIN ROSCA STANESCU a subliniat faptul ca sistemul este controlat, in continuare, de Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei.

 „In acest moment, acest sistem e controlat in continuare de TRAIAN BASESCU. Am primit nenumarate avertismente sa ma potolesc si sa nu mai scriu, sa nu mai spun ce stiu despre sistem. Nu voi renunta. Libertatea de expresie, libertate de constiinta e mai importanta decat orice fel de libertate”, a declarat SORIN ROSCA STANESCU.

In acelasi timp, SRS a dezvaluit ca este inocent si s-a gandit sa renunte la avocati. „Am avut de gand sa renunt si la avocati, sa-mi puna ei avocati din oficiu, atat de inocent sunt in legatura cu cauza in care sunt anchetat dar au insistat prietenii si familia sa nu renunt la avocati. Avocatul a primit de la mine voie sa faca plangere penala impotriva procuroarei pentru ca din 3 carti pe care le-am scris, in loc sa castig 90 de zile, am castigat 9 zile din cauza unui abuz”, a dezvaluit SRS.

CITESTE SI: SORIN ROSCA STANESCU: TRAIAN BASESCU este cel care controleaza SISTEMUL

Intrebat cat timp i-a luat sa scrie acele trei carti, SORIN ROSCA STANESCU a raspuns: „8 luni si jumatate”. „E foarte bine sa se faca anchete, ca sistemul sa fie reformat pentru ca legislatia nu e clara in acest domeniu. Au existat si abuzuri din cauza unor detinuti, si acte de plagiat dar e dramatic sa se renunte la posibilitatea pe care o au oamenii din penitenciare de a scrie, de a scrie orice, chiar si literatura. Eu sunt, cred, unul dintre campionii cartilor din penitenciar. De 25 de ani scriu carti, articole zi de zi, dar nu e posibil sa scrii in cateva ore o carte. De cate ori trimiti un manuscris faci o solicitare, ti se da o aprobare, toate astea se pun la dosar. Zi de zi tot ce face un detinut e consemnat in procese verbale – cat scrie, cat doarme, tot”, a adaugat SORIN ROSCA STANESCU.

Nu in ultimul rand, SORIN ROSCA STANESCU, a declarat ca toate bunurile ii sunt executate. „Sunt executat cu toate bunurile mele, toate conturile, mult inainte sa se declanseze vreo ancheta. Practic, tot ce am e in executare silita, unele sunt executate, altele urmeaza a fi executate silit”, a conchis SRS.

SORIN ROSCA STANESCU, impreuna cu mogulul Adrian Sarbu au fost audiati, astazi, de procurorii DNA in dosarul BRD.

Sursa foto: ziuanews