SORIN ROSCA STANESCU va fi ELIBERAT CONDITIONAT datorita CARTILOR scrise in INCHISOARE (motivare instanta)

Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a fostului senator Sorin Rosca Stanescu, condamnat la doi ani si patru luni in dosarul Rompetrol. in decizia privind motivarea prin care fostul senator var putera fi eliberat conditionat se arata ca acesta a “publicat 3 lucrari stiintifice”.

SRS a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare, in dosarul “Rompetrol”, din care a executat sapte luni. Ultimul cuvant il vor avea insa judecatorii de la Tribunalul Ilfov, pe 25 iunie.

“Potrivit caracterizarii atasate la dosar, condamnatul a participat la numeroase programe educationale si psihologice desfasurate la nivelul sectiei de detinere si a publicat 3 lucrari stiintifice, astfel ca se poate considera ca acesta a facut eforturi in sensul indreptarii comportamentului sau. Din punct de vedere al comportamentului, petentul a fost recompensat de 3 ori si nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei. Instanta constata ca petentul nu a desfasurat activitati productive intrucat nu a fost selectionat”, arata Judecatoria Sectorului 4, conform EVZ.

CITESTE SI: SORIN ROSCA STANESCU, ELIBERAT conditionat in DOSARUL ROMPETROL

“Avand in vedere ca persoana condamnata a dat dovezi de indreptare, dar si ca aceasta nu are antecedente penale, instanta considera ca este pregatita ca in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional. Instanta apreciaza ca exista premisele ca timpul executat din pedeapsa sa fi fost suficient pentru reeducarea petentului si pentru formarea unei atitudini corecte fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei fiind indeplinite. Prin comportamentul avut pe parcursul executarii pedepsei condamnatul a demonstrat ca isi insuseste scopul preventiv si educativ al pedepsei asa incat sa poata fi reintegrat in societate,” mai arata Judecatoria Sectorului 4.

CITESTE SI: DOCUMENT EXCLUSIV. SORIN ROSCA STANESCU agentul imobiliar al lui REMUS TRUICA

 Sursa foto www.realitatea.net