Accidentul in care a murit Sorin Terbea, povestit de un martor

accident-elicopter-mures

Mare iubitor de elicoptere, omul de afaceri Sorin Terbea si-a gasit sfarsitul tocmai datorita pasiunii sale pentru aceste aparate de zbor. Cunoscut in Mures pentru investitiile derulate in domeniul hotelier, dar si pentru implicarea in bunul parcurs al echipei de fotbal FCM Targu Mures, Terbea si-a gasit sfarsitul in accidentul de elicopter din localitatea Taureni, din judetul Mures.

In tragedia de la Taureni au murit, Sorin Terbea, pilotul elicopterului, o familie de nemti (sot, sotie si fiu), angajata lui Terbea, Emilia Morar, fiind singurul supravietuitor din accident.

Epava aparatului de zbor a fost scoasa, marti, de un elicopter al MAI din lacul Taureni si a fost transportata la Brasov, pentru expertiza.

Un martor al accidentului de elicopter povesteste cum s-a petrecut totul. Dealtfel, el este cel care a salvat-o pe Emilia Morar, singurul supravietuitor din cei 6 pasageri care s-au aflat la bordul elicopterului.

Salvatorul femeii povesteste ca la inceput a ezitat sa intre in apa, de teama ca elicopterul sa nu explodeze, insa in clipa in care a auzit gemetele femeii, atunci a prins curaj si a facut totul pentru a o salva.

“Am vazut cand a decolat (elicopterul – n.r.), la scurt timp – pana in 500 metri – s-a inclinat spre partea stanga si a cazut in apa. Am incercat sa sar in apa din prima, dar mi-a fost frica sa nu explodeze. Cand am auzit gemetele femeii atunci am prins curaj si am intrat”, a povestit martorul salvator.

El a mai spus ca femeia ranita era constienta in momentul in care a scos-o din apa si ca asteapta sa-i vorbeasca dupa ce se va face bine.

“Sunt bucuros ca am putut-o salva. Era constienta, am cooperat cu ea, am intrebat-o daca e ranita, a spus ca nu simte nimic. Spunea mereu ca au fost 6 persoane. Sunt foarte bucuros ca am salvat-o, vreau sa ma intalnesc cu ea. Epava elicopterului va pleca catre Brasov, pentru a fi analizata”, a mai spus martorul.