Incepe constructia la soseaua de coasta care leaga Portul Tomis de statiunea Mamaia

Municipalitatea din Constanta incepe constructia la soseaua de coasta care leaga Portul Tomis de statiunea Mamaia, primul tronson urmand a fi finalizat de in primavara anului viitor.

Soseaua de coasta, un proiect de suflet al primarului Radu Mazare, va avea 11 kilometri si cinci benzi de circulatie, costul total al lucrarii ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de euro. 

Primul tronson din soseaua de coasta, care masoara 2,6 kilometri, va fi dat in folosinta in primavara anului 2015 si va costa 10 milioane de euro.

Soseaua de coasta care va face legatura intre Portul Tomis si statiunea Mamaia va avea cinci benzi de circulatie, respectiv patru pentru masini si una pentru biciclete. Avantajul acestei sosele este ca turistii vor ajunge din portul turistic Tomis direct in statiunea Mamaia si vor evita astfel aglomeratia din Constanta.

Vezi aici ce spune Radu Mazare despre noul Cod Penal, vizavi de dosarul terenurilor retrocedate

Proiectul este finantat cu bani de la Guvernul Romaniei si de la Uniunea Europeana.

In paralel, autoritatile din Constanta lucreaza si la modernizarea falezei de la Cazino si la reamenajarea zonei peninsulare. Se asfalteaza strazile, Piata Ovidiu a fost pavata cu granit, si s-a montat mobilier urban. Modernizarea zonei peninsulare, inclusiv a Pietei Ovidiu, costa aproximativ 13 milioane de euro.