Sotia lui DECEBAL FAGADAU, traducatoarea combinatiilor lui MAZARE si STRUTINSKY

In octombrie 2012, Radu Mazare anunta ca, in Portul Tomis, va fi construit un hotel Hilton. „Investitia a fost inceputa de un italian acum sase sau sapte ani… el n-a mai fost lasat de sotie sa vina in Romania, fiindca avea patru amante si, ca atare, a stopat lucrarile.

Cladirea existenta, asa cum a fost lasata, a fost preluata de o companie turceasca si una din Cipru, care au semnat un contract cu Hiltonul. In portul Tomis, pe structura respectiva se va finaliza, ca investitie privata, un hotel Hilton, repet, contract semnat. Mi-a fost adus la cunostinta, au venit investitorii, mi-au prezentat contractul cu Hiltonul.” – spunea Mazare in presa locala.

CITESTE SI: CONSTANTA: STRUTINSKY VA FI JUDECAT IN AREST LA DOMICILIU PENTRU TRAFIC DE INFLUENTA

O serie de documente oficiale intrate in posesia Constanta.ro arata ca singurul cipriot implicat in proiectul Hilton, care putea veni la Mazare pentru a-i prezenta contractul cu grupul american, era chiar statornicul sau partener de afaceri, Sorin Strutinsky. In proiect nu este implicata nici o companie turceasca, ci doar un cetatean roman de etnie turca nascut in Navodari si o tataroaica nascuta in Murfatlar. Italianul pe care nu l-ar mai fi lasat sotia sa vina in Romania, pentru ca ar fi avut patru amante, in realitate traia „in regim de separare a bunurilor” si avea 67 de ani. In schimb era asociat cu un alt italian, mai aplecat spre dorintele familiei sale, numai ca acesta avea 72 de ani. Vorbele lui Mazare nu arata, in nici un fel, situatia existenta in actele oficiale, ci mai degraba trag o perdea de fum peste o afacere cu date financiare de-a dreptul spectaculoase.

Epoca „Satu&Fase”

Prima FIRMA implicata in proiectul Hilton, pe numele ei Satu&Fase SRL, a fost infiintata in iulie 2000 de cetatenii italieni Santoni Tullio (49,5%) si Segata Fausto (45,5%) si romanca Rodica Ungureanu (1%) din Eforie Sud. Actele de infiintare au fost depuse la ORC de doamna din Eforie Sud, in baza unei procuri notariale, semnate de cei doi italieni si de traducatorul lor, cetateanul romano-italian Cristian Serghie, nascut si el in Eforie Sud. In iulie 2001, Ungureanu se retrage din FIRMA, iar procentul ei se imparte, pe din doua, catre italieni. Un an mai tarziu, Satu&Fase semneaza un contract de concesiune cu Primaria Constanta, pentru o suprafata de 1924,47 mp in Portul Tomis, in vederea construirii unui hotel. Constructia a fost demarata in iulie 2002. Dupa turnarea fundatiei, firma a cumparat terenul de la Primaria Constanta, cu 309.750 de dolari. In momentul perfectarii actelor, italienii s-au retras din firma si au cesionat partile sociale catre romanca Ioana Gabriela Damaschin. Aceasta a fost inscrisa in Registrul Comertului pe 26 martie 2003. Dupa doar doua zile, pe 28 martie 2003, Damaschin a cesionat partile sociale, in regres, catre Segata Fausto(foto) si catre Santoni Construzioni SpA Italia, firma detinuta de Santoni Tullio si fratii sai, Nicola si Silnavo. De ce au bagat-o italienii pe Damaschin pentru doar doua zile in firma lor? Ei bine, la acel moment operau efectele Legii 54/1998 privind circulatia juridica a terenurilor, care interzicea strainilor sa incheie contracte de vanzare-cumparare a terenurilor in Romania.

Citeste articolul integral AICI.