Sotia lui Iisus Cristos, un aspect controversat dintr-un manuscris descoperit recent de Karen King

Un cercetator de la Harvard a descoperit recent un manuscris vechi, care contine unul din primele texte crestine si face lumina intr-un aspect controversat din viata lui Iisus Cristos.

Karen King, profesoara la Scoala de Teologie de la Harvard, spune ca este in posesia unui mic manuscris scris in limba copta, care dateaza din secolul al IV-lea.Bucata de papirus, care nu este mai mare ca un card bancar, contine insa un fragment foarte interesant, care sugereaza ca Iisus a fost casatorit.

“Iisus le-a spus lor – sotia mea….” – iata scurtul text care i-a atras atentia lui Karen.Ea este sigura ca manuscrisul este autentic, desi inca nu s-au facut cercetari pentru a se stabili exact de cand dateaza acesta, relateaza Huffington Post.

Profesoara a declarat in cadrul unei conferinte internationale de Studii Copte, sustinuta la Roma, ca textul face lumina in subiectul controversat al statutului marital al lui Iisus.

Traditia crestina sustine ca El nu a fost casatorit, desi nu exista dovezi istorice care sa ateste acest lucru.

“Acest fragment sugereaza ca printre primii crestini exista aceasta traditie, ca Iisus ar fi fost casatorit. Abia la un secol dupa moartea Lui a aparut noua traditie, care declara ca Iisus a fost celibatar”, explica Karen.Cercetatoarea este specializata in literatura copta si Gnosticism si a mai publicat articole despre Evanghelia Mariei Magdalena si Evanghelia lui Iuda.

Manuscrisul apartine unei persoane care doreste sa ramana anonima si care l-a gasit intr-o colectie de papirusuri in anul 1997, cand l-a cumparat de la fostul proprietar, un egiptolog german.Citeste articolul integral pe site-ul Pro TV.