Sotia lui LIVIU DRAGNEA scoasa BASMA CURATA de PARCHETUL GENERAL

BOMBONICA DRAGNEA (foto stanga), sotia vicepremierului LIVIU DRAGNEA, a scapat de dosarul in care era acuzata de EVAZIUNE FISCALA dupa ce PARCHETUL GENERAL a clasat cazul.

BOMBONICA DRAGNEA a scapat de URMARIREA PENALA, gratie deciziei luata, marti, de Parchetul General care a clasat dosarul in care consoarta vicepremierului LIVIU DRAGNEA era acuzata de EVAZIUNE FISCALA. Totul a inceput in noiembrie 2011 atunci cand inspectorii de la ANAF au sesizat Parchetul Teleorman despre faptul ca firma BOMBONICII DRAGNEA ar fi avut de platit statului restante de peste 7,5 milioane de euro.

Citeste si: Liviu Dragnea, dosar penal de evaziune fiscala?

Dupa ce Parchetul Teleorman si-a declinat competenta, in decembrie 2012, la scurt timp dupa ce LIVIU DRAGNEA a fost numit vicepremier, dosarul de EVAZIUNE FISCALA in care era acuzata BOMBONICA DRAGNEA a fost preluat de Parchetul General, iar astazi magistratii au hotarat clasarea cazului din LIPSA de PROBE.

LIVIU DRAGNEA a fost la un pas de a fi la randul sau implicat in acest dosar de EVAZIUNE FISCALA.

Practic procurorii au cercetat modul in care, in 2009, BOMBONICA DRAGNEA a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societatii comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele.

Citeste si: DOSARUL REFERENDUMULUI: Dragnea, chemat din nou la audieri 

In acelasi an, Adunarea Generala a Actionarilor a societatii comerciale a decis sa-i “restituie” actionarul majoritar mai multe imobile apartinand Hotel Turris SA, printre care si cladirea unui hotel, principalul activ imobiliar al firmei.

Desi in contabilitate bunurile “restituite” erau evaluate la circa 50.000 de euro, in declaratia de avere completata de LIVIU DRAGNEA in iunie 2009, valoarea imobilelor “restituite” sotiei era de 110.770.151,33 lei, echivalentul a peste 25 de milioane de euro.

Sursa foto: turnulcustiri.ro