Sotia Regelui MIHAI, Regina ANA implineste 92 de ani. Ce urari a primit cea mai LONGEVIVA sotie de rege din istoria Romaniei

Regina Ana, sotia Regelui Mihai, implineste astazi, 18 septembrie, varsta de 92 de ani. Majestatea Sa, la nouazeci si doi de ani, este cea mai longeviva consoarta de voievod sau rege din toata istoria nationala, noteaza Casa Regala a Romaniei. 

Nascuta Ana, Principesa de Bourbon-Parma, ea a devenit sotia Regelui in anul 1948, la scurt timp dupa abdicarea acestuia si plecarea in exil.

Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM ) transmite un mesaj Majestatii Sale Reginei Ana a Romaniei in care aminteste ca Regina Ana, impreuna cu Regele Mihai au cladit Familia Regala Romana, 

”La cea de a 92-a aniversare transmitem Majestatii Voastre, cu profund respect si admiratie, urari de sanatate, putere si liniste sufleteasca.

Majestatea Voastra reprezinta pentru noi un model de traire demna, un exemplu de viata. Ne gandim cu deplina recunostinta la Regina Ana a Romaniei care a cladit, impreuna cu Regele Mihai, cu iubire, devotament si curaj, Familia Regala Romana. 

Speram, ca prin voia lui Dumnezeu, Coroana Romana sa straluceasca din nou pe fruntea Romaniei! ”, transmite ANRM

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU Ii multumeste Reginei Ana, prin intermediul unui site de socializare, pentru intreaga viata dedicata Romaniei.

Majestatea Voastra,

Cu deosebita onoare si respect, dati-mi voie sa impartasesc bucuria tuturor romanilor in a sarbatori ziua de nastere a Majestatii Voastre si a va multumi pentru intreaga viata dedicata Romaniei.

Doresc Majestatii Voastre multi ani plini de sanatate si bucurie alaturi de Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei si de toti ceilalti membri ai Familiei Regale a Romaniei.

Fie ca Bunul Dumnezeu sa continue sa-Si reverse binecuvantarea Sa asupra Majestatii Voastre si asupra poporului roman.

Primiti va rog intreaga mea pretuire, admiratie si consideratie cu ocazia acestei zile speciale’‘, noteaza liberala RAMONA MANESCU

Nici presedintele Senatului nu a uitat de aniversarea Reginei Ana. CALIN POPESCU TARICEANU vorbeste despre sotia Regelui Mihai ca fiind o personalitate aparte din istoria Romaniei. 

Astazi, 18 septembrie, Majestatea Sa Regina Ana implineste 92 de ani. Regina Ana, o personalitate aparte din istoria tarii noastre si care merita intotdeauna respectata, s-a atasat de Romania si impartaseste dragostea de tara a Regelui, pe care a cultivat-o in anii petrecuti in exil. Majestatea sa a aratat nu o data ca este cu sufletul alaturi de poporul roman. La multi ani, Majestate!, trasmite CALIN POPESCU TARICEANU. 

Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marquerite s-a nascut in anul 1923, la Paris. Parintii ei au fost printul René de Bourbon-Parma si printesa Margaret a Danemarcei, nepoata regelui Christian al IX-lea. 

Tanara si-a petrecut copilaria si primii ani de adolescenta in Franta natala, dar in 1939 s-a refugiat, impreuna cu familia, din Franta in Spania, apoi in Portugalia si Statele Unite. Din 1943 s-a implicat in efortul de razboi participand ca voluntar alaturi de Fortele Franceze Libere in campaniile din Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg si Germania.

Intalnirea cu viitorul ei sot, Regele Mihai I al Romaniei, a avut loc in toamna anului 1947, cand acesta a calatorit la Londra cu ocazia casatoriei printesei Elisabeta a Marii Britanii, astazi Regina Elisabeta a II-a.

Casatoria Regelui Mihai I si a Reginei Ana a marcat si inceputul unui exil de 44 de ani. Nunta a avut loc pe 10 iunie 1948, in Grecia, la invitatia regelui Pavlov si a reginei Frederica ai Greciei. La ceremonie au fost prezenti, printre altii, regina-mama Elena a Romaniei, principele Erik al Danemarcei, unchiul reginei Ana, si rude din partea familiilor de Hanovra si Hesse. Regina Sofia a Spaniei si regele Constantin al elenilor, prezenti la nunta de diamant din 10 iunie 2008, au fost paji la nunta regelui si reginei, la Atena.

Regele Mihai I si Regina Ana au cinci fiice: principesa Mostenitoare Margareta, principesa Elena, Irina Walker, principesa Sofia si principesa Maria.

Regele Mihai si Regina Ana locuiesc din 2004 la Aubonne, in Elvetia. De marile sarbatori crestine si, in functie de angajamentele lor publice, Regele Mihai si Regina Ana aleg sa fie alaturi de cei dragi, fie Castelul de la Savarsin din judetul Arad, fie la Palatul Elisabeta.

Sursa foto: hotnews