SOTUL ALINEI BICA, audiat la DNA

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

Sotul fostului sef al DIICOT ALINA BICA a fost, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, numele lui fiind mentionat si in denuntul facut de OVIDIU TENDER.

Dorin Bica a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.15 si a stat aproximativ 45 de minute, acesta nefacand declaratii nici la intrare si nici la iesire, in legatura cu citarea sa de catre anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Dorin Bica a fost citat pentru a da declaratii in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care este acuzata si sotia sa, ALINA BICA.

Citeste si: Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin si Alin Cocos si Florentin Mihailescu raman in arest

Numele lui Dorin Bica este mentionat in denuntul facut de omul de afaceri OVIDIU TENDER impotriva ALINEI BICA, in care a aratat ca i-ar fi dat mita, sub forma de actiuni, printr-un intermediar.

In acest dosar, instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru ALINA BICA, fostul sau consilier Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos, iar fostul ministru al Economiei ADRIEAN VIDEANU este cercetat sub control judiciar.

Instanta suprema arata, in motivarea deciziei de arestare, ca in denuntul facut in 28 ianuarie, Tender spune ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier ALINEI BICA, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom. Tender mai spune ca i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate.

Totodata, Tender a aratat in denunt ca, la solicitarea lui Mihailescu si a sotului ALINEI BICA, a instrainat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de un milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate.

In motivare se face referire si la un martor din dosar, Dan Vasile, “aflat in relatii de prietenie cu familia ALINEI BICA, mai exact cu sotul acesteia”, care a aratat ca a cumparat actiunile la UPRUC CTR SA, dupa ce i-a fost virata suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia intr-un cont al sau din Austria.

Martorul Dan Vasile, noteaza judecatorul, sustine ca preluarea pachetului majoritar de actiuni de la SC UPRUC CTR SA a fost facuta pentru Horia Enciu, care mai incercase sa achizitioneze actiuni la acea societate, insa nu reusise.

Citeste si: Alina Bica il acuza pe Coldea ca i-a cerut sa reanalizeze situatia lui Ovidiu Tender, in dosarul Carom

“Atunci, la initiativa domnului director Bica Dorin si a domnului Enciu, am mers eu si am facut demersurile in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni, cu precizarea ca eu nu aveam bani sa cumpar acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a platit atat infiintarea firmei ca si capital social, cat si ratele pentru pachetul de actiuni pana la acest moment”, spune Dan Vasile in declaratia citata in motivare.

ALINA BICA este cercetata in acest nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe OVIDIU TENDER sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.