Sotul ALINEI BICA, MIRCEA BICA, CERCETAT sub CONTROL JUDICIAR. UPDATE

Sotul ALINEI BICA, MIRCEA BICA, a fost saltat, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT Directia Teritoriala Brasov pentru EVAZIUNE FISCALA. Aceasta a fost dus la sediul institutiei citate unde va fi audiat. Procurorii DIICOT efectueaza si o serie de 10 PERCHEZITII in Brasov si Fagaras, UNSPREZECE suspecti urmand sa fie condusi la audieri.

UPDATE 14.10: MIRCEA BICA va fi cercetat de procurorii DIICOT sub COTROL JUDICIAR in dosarul in care sotul fostei sefe a DIICOT este acuzat de EVAZIUNE FISCALA.

Procurorul Catalin Borcoman, seful DIICOT Brasov, a declarat miercuri inainte de audierea lui MIRCEA OCTAVIAN BICA ca, in cauza exista banuiala rezonabila ca suspectul MIRCEA OCTAVIAN BICA a comis prin intermediul societatii sale doua infractiuni de EVAZIUNE FISCALA, cu un prejudiciu de 88.000 de lei si o tentativa la infractiunea de EVAZIUNE FISCALA.

“Faptele sunt comise in legatura cu una din societatile unui alt suspect. Gruparea care este cercetata si care este compusa din mai multe persoane fizice si persoane juridice utiliza pentru activitatile ei un numar de trei societati comerciale care beneficiau de lucrari publice pentru a scadea impozitul pe profit si TVA. Au fost infiintate doua societati de tip conducta si inca o societate de tip fantoma prin intermediul carora erau inregistrate operatiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate in cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unitati bancare”, a declarat seful DIICOT Brasov, potrivit Agerpres.

El a explicat ca ancheta a pornit ca urmare a unei sesizari formulate de Directia Generala Antifrauda Fiscala, cu care a colaborat, procurorii solicitand de-a lungul anchetei o serie intreaga de controale, prejudiciul estimat pana acum fiind de circa 3,4 milioane de lei.

” Sotul Alinei Bica nu este implicat in activitatea grupului si in circuitul evazionist, cu firma sa a relationat cu una din societatile care are implicare in grup. In acest moment se efectueaza audieri si masurile preventive vor fi adoptate dupa finalizarea audierilor. Firmele principale ale grupului aveau ca si domeniu de activitate constructiile si celelalte, practic, erau firme care nu aveau obiectiv de activitate, declarativ tot constructii. In acest caz sunt audiate in total un numar de 11 persoane”, a mai spus seful DIICOT Brasov.

STIRE INITIALA

Anchetatorii vizeaza trei firme importante din Fagaras, din domeniul constructiilor. Acestea utilizau doua firme fantoma din Alba si una din Cluj. Liderul gruparii, Dan Vasile, apare in denuntul lui OVIDIU TENDER de la DNA, pentru ca acesta a luat, impreuna cu sotul ALINEI BICA, pachetul majoritar de la UPRUC SA Fagaras.

MIRCEA BICA este acuzat de EVAZIUNE FISCALA, insa perchezitiile de miercuri nu au loc si la firma acestuia, pentru ca anterior a avut loc o actiune de ridicare de documentele desfasurata de ANAF. Sotul ALINEI BICA are o firma de afine si este acuzat de EVAZIUNE FISCALA in valoare de 80.000 de lei.

PREJUDICIUL din acest dosar se ridica la 15 milioane de lei, dintre care 7 milioane din EVAZIUNE FISCALA si 8 milioane din SPALARE de BANI.

In curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net