Sova: Anul acesta s-au pus bazele economice intre Romania si China, in doi ani o sa vedem rezultatele

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat, marti, ca acordurile semnate intre Romania si China vor deschide calea capitalului chinez si vor incuraja exportul romanesc cu China si a aratat ca in maxim doi ani se vor vedea rezultatele discutiilor diplomatice care au loc astazi la Forumul Oamenilor de Afaceri China – Europa Centrala si de Est.

“Anul acesta s-au pus bazele relatiilor economice, mai vechi – insa lasate in uitare in ultimii ani. S-au semnat mai multe acorduri, vor deschide calea capitalului chinez si a incurajarii exportului romanesc cu China, in domeniul alimentar s-au facut pasi importanti. Intr-un an, doi, o sa incepem sa vedem rezultatele efortului diplomatic foarte mare facut de prim-ministrul Victor Ponta”, a declarat Dan Sova.

Ministrul pentru Proiecte de Infrastructura a mai precizat ca oamenii de afaceri chinezi vor investi si in infrastructura din Romania, dar cu respectarea procedurilor europene. Totodata, Sova a tinut sa sublinieze ca nu mai exista preconceptia ca firmele chineze nu sunt selectate in cadrul procedurilor.

“Vor investi in infrastructra doar in cadrul procedurilor europene in cadrul unor licitatii deschise. Ori de cate ori companiile chineze vor sa vina, vor avea garantia ca cea mai buna oferta va obtine contractul respectiv. A existat o rezerva companiilor chineze de a se prezenta in cadrul acestor proceduri, exista o preconceptie ca nu ar fi selectate. Premierul i-a asigurat ca o asemenea abordare este exclusa”, a mai spus Sova.

Foto: Realitatea TV