Sova nu isi da demisia si ii cere lui Basescu sa desecretizeze rapoartele primite de la servicii

CONCEDIERI LA CFR MARFA. Sova: Peste 2.000 de oameni vor fi disponibilizati de saptamana viitoare

Dan Sova, ministrul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, a declarat, marti dimineata, ca nu isi da demisia din functia pe care o detine si i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa desecretizeze rapoartele primite de la servicii in legatura cu proiectul de lege privind Rosia Montana.

“Nu imi dau demisia. Si nici nu ma simt jignit, ma simt distrat, pentru ca domnul Basescu nu are nicio competenta sa-mi dea mie certificat de competenta. Este din registrul de jigniri zilnice al domnului presedinte. Nu ma pot simti afectat de afirmatiile unui om care chiar nu stie despre ce vorbeste”, a declarat Dan Sova, la Antena 3.

Totodata, Dan Sova i-a cerut presedintelui Basescu sa desecretizeze rapoartele primite de la servicii in legatura cu Rosia Montana si cu el, afimand ca daca exista vreun element care sa probeze acuzatiile aduse, atunci trebuie sa dovedeasca.

“Domnul presedinte a facut o afirmatie foarte grava ca as fi in slujba Rosiei Montane. Il rog public sa desecretizeze rapoartele primite de la servicii in legatura cu Rosia Montana si cu mine. Habar nu am ce ar putea contine, insa atata timp cat o negociere a tinut atatea luni, daca exista ceva care sa probeze acest lucru, trebuie sa dovedeasca. Ii solicit public sa desecretizeze rapoartele primite de la servicii in legatura cu Rosia Montana si cu mine. Nu ma gandesc sa il dau in judecata, nu asa se pune problema, ci de credibilitate la nivelul discursului public. Ii dau posibilitatea sa demonstreze.  Cand afirmi public ca un ministru slujeste interesele private, acest lucru nu poate rezulta decat din raportul serviciilor de informatii”, a afirmat Sova. 

In declaratiile facute luni seara la Palatul Cotroceni, Basescu a facut referire la Dan Sova, caruia i-a pus stampila de “incompetent”, acuzandu-l ca a luat proiectul gata facut de la Rosia Montana Gold Corporation, pe care mai apoi i l-a inmanat lui Ponta.

“Este initiativa acestui ministru profund incompetent (Sova – n.r). Cum a putut sa-i dea un asemenea proiect Guvernului! Solutia premierului e sa retraga urgent acest proiect, pentru ca riscul este tensionarea la maxim a societatii. Sa tineti cont ca interventia mea a vrut sa fie un ultim apel la Guvern, la premier, sa renunte a se juca cu societatea romaneasca in mod politicianist. Daca nu a stiut cumva ca a avut foarte multe elemente de neconstitutionalitate lege, sa se uite acum si sa o retraga. Parlamentul daca ar vrea sa defriseze de neconstitutionalitate aceasta lege, nu poate, ar fi cu totul alta lege. E o lege pe care baietii de la Rosia Montana Gold Corporation i-au dat-o lui Sova, Sova i-a dat-o sefului, care a spus ca e buna. Si Ponta e jurist, nu inginer ca mine”, a mai spus seful statului.