SOVIANI (ASF), despre cazul LUKOIL: A avut parte de PROTECTIE INSTITUTIONALA. Vorbim de un episod istoric

RADU SOVIANI, purtatorul de cuvant ASF, a declarat miercuri seara, ca firma Lukoil a avut parte de protectie institutionala, informeaza B1 TV. 

”Parerea mea este ca a existat o anumita protectie institutionala. in toamna anului trecut, chiar primul minstru a iesit atunci sa apere compania Lukoil spunand ca 3.500 de oameni isi vor pierde locurile de munca.

Este clar ca o companie care a avut capacitatea de a ajunge la primul ministru al Romaniei a beneficiat de o anumita protectie. Vorbim de o operatiune de spalare d ebani la nivel international.

CITESTE SI: SECHESTRU pe CONTURILE LUKOIL, dupa un PREJUDICIU DE 2 MILIARDE DE EURO

Acesti bani veneau dinspre exterior spre Lukoil. Este extrem de greu de recuperat suma in integralitatea ei. Procurorii pot recupera macar in parte. Vorbim de spalare de bani. Primul pas pentru recuperarea prejudiciului este instrumentarea probelor respective si furnizarea de dovezi. Vorbim de un episod istoric”, a declarat acesta intr-o interventie telefonica la postul B1 TV. 

Conturile Lukoil au fost poprite intr-un dosar in care prejudiciul este de 2 miliarde de euro, potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au pus in miscare actiunea penala si au dispus masura preventiva a controlului judiciar fata de Rata Andrei, Danulescu Dan, Dutu Dorel, Erogoc YuriI, Voinstev Alexey, ultimii doi avand cetatenie rusa, toti angajati ai SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti.

Sursa foto www.bani.md