S&P Global Ratings: Succesul viitor al crypto monedelor depinde de câteva reguli

S & P Global Ratings a lansat, luni, un raport intitulat “Viitorul bancar: crypto monedele au nevoie de anumite reguli pentru a schimba jocul”. Raportul detaliază posibilele rezultate ale piețelor financiare globale în legatură cu acțiunile piețelor crypto monedelor.

În ciuda prăbușirii bruște, din februarie, a burselor tradiționale și a celor crypto a părut să aibă o legătură, Mohamed Damak, directorul financiar de la S&P Global Ratings spune că este doar o întâmplare și nu ceva premeditat sau sincronizat.

“Deocamdată, o scădere semnificativă a valorii de piață a crypto monedelor din industria serviciilor financiare, ar fi o pierdere nesemnificativă pentru a afecta stabilitatea sau încrederea băncilor pe care le evaluăm”.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Potrivit raportului S & P, investitorii de retail, spre deosebire de bănci, vor fi afectați cel mai mult în cazul căderii crypto monedelor: “Ne așteptăm ca băncile evaluate să reprezinte cazuri izolate. Mai ales având în vedere că expunerea lor directă sau indirectă la crypto monede pare să rămână limitată. “

De asemenea, Mohamed Damak a subliniat importanța reglementării în sfera crypto monedelor: “Credem că succesul viitor al crypto monedelor va depinde în mare măsură de abordarea coordonată a autorităților de reglementare și a factorilor de decizie globali în reglementarea și sporirea încrederii participanților de pe piață în monedele virtuale”.

Raportul S & P Global Ratings a constatat că tehnologia Blockchain ar putea duce la o întrerupere “pozitivă” a piețelor financiare globale.

Companiile mari din întreaga lume încep deja să experimenteze modelul Blockchain. Astfel, compania chineză de PC-uri Lenovo a depus recent un brevet pentru un sistem de verificare a documentelor bazat pe Blockchain, iar primul comerț agricol major folosind tehnologia Blockchain a fost finalizat în luna ianuarie prin trimiterea unui transport de soia din America în China.