Spaga in spitale ar putea fi legalizata! Propunerea a ajuns deja la Ministerul Sanatatii

Propunere indrazneata din partea unui oficial din teritoriu! Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a inaintat Ministerului Sanatatii o propunere oficiala, prin care cere ca spaga in spitale sa fie legalizata, informeaza Info Braila.

Bunea Stancu este de parere ca, in cazul in care propunerea va fi acceptata, asa s-ar rezolva problema spagii din spitale, deoarece bolnavii n-ar mai strecura clasicul plic cu bani in buzunarul medicilor, ci ar plati direct la casierie. Astfel, ar avea de castigat si spitalul, care ar lua 20 la suta din bani.

“Eu am propus la nivel national liberalizarea acestui mod de a recompense medical: te duci la casierie si pui pe numele medicului respectiv ce suma vrei. In felul acesta, de-abia imi dau seama si eu care doctor se comporta frumos, dupa numarul de chitante taiate pe numele lor. Doctorul isi imparte banii cu colectivul, treaba lui ce face, ca altfel, in prima luna ii iei singur, dar in a doua luna s-ar putea sa ramai singur.

In plus, o cota revine spitalului, in jur de 20% propusesem noi, dar din pacate, nu am corespondent la Bucuresti, cu care sa vorbesc acest subiect. Astia, cand le spui, se uita precum curca-n lemne! Se cunoaste ca oamenii nu au stat in spitale, nu simt pulsul unui spital”, a declarat Bunea Stancu, citat de InfoBraila.