BACALAUREAT 2013: Spaga la Liceul Dimitrie Gusti din Sectorul 5

Un nou caz de frauda la BACALAUREAT. De aceasta data este implicat Liceul Dimitrie Gusti, din Sectorul 5 al Capitalei, acolo unde o eleva sustine ca ar fi dat spaga profesorilor, insa a fost eliminata din examen.

Eleva ar fi primit o ciorna cu rezolvari, insa supraveghetoarea se pare ca nu stia despre asta si a eliminat-o din examenul de BACALAURERAT. Parintii spun ca circa 40 de elevi ar fi dat mita sa treaca examenul de BACALAUREAT.

Mama elevei a reclamat faptul ca fiica ei a dat spaga suma de 600 de euro, insa a fost eliminata din examen, astfel incat a depus reclamatie la Inspectoratul Scolar. Spaga i-ar fi dat-o dirigintei elevei, careia i-a cerut banii inapoi. Cum nu a primit banii, mama fetei a insistat, iar in cele din urma cele doua au convenit sa se intalneasca astazi.

Este al doilea scandal de frauda, dupa ce luni zeci de politisti au facut perchezitii la Liceul Dimitrie Bolintineanu aflat tot in Sectorul 5 al Capitalei. S-a lasat cu demiteri, o inspectoare din Sectorul 5 si conducerea institutiei de invatamant fiind dati afara. De asemenea, toata comisia de la examenul de BACALAUREAT a fost inlocuita.

Foto: RTV