SPAGA la BACALAUREAT: Sapte profesori din Tulcea au fost RETINUTI

Sapte PROFESORI au fost RETINUTI, marti, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, toti fiind suspectati de luare de MITA , trafic de influenta, complicitate, abuz in serviciu si fals, infractiuni savarsite in timpul sesiunilor de vara si toamna ale examenului de BACALAUREAT 2014, pentru favorizarea a 45 de candidati. 

Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, cei impotriva carora s-a luat masura RETINERII pe 24 de ore sunt Marius Ovidiu Tarlogeanu, Teodor Tigau, Marcel Sciotnic -profesori de matematica, Gabi Mariana Costache-profesor de geografie, Cornelia Bacalu-profesor de franceza, Cornel Brudiu-profesor de fizica si Violeta Calota-profesor de biologie, scrie evz.ro.

Citeste si: MITA LA BACALAUREAT 2014: PROFESORI DE LA PATRU LICEE DIN ARAD SUNT ANCHETATI PENTRU LUARE DE MITA. VOR FI AUDIATI SI ELEVI SI PARINTI

“Prin intermediul colegilor profesori, EXAMINATORII au primit semne si parole transmise de la si catre candidati pe care acestia le-au inserat in continutul lucrarilor de concurs in scopul identificarii cu usurinta la corectare.

Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrarilor, fie la contrafacerea scrierii prin adaugarea unor cuvinte punctate in barem, ori prin rezolvarea in integralitate a subiectelor la disciplinele reale”, au aratat procurorii.

Citeste si: BACALAUREAT 2014. INSPECTORUL SPAGAR DIN ARAD, ELIBERAT DIN FUNCTIE!

Intermediarii ar fi pretins sau primit, pentru ei sau pentru PROFESORII corectori, in schimb, sume de bani cuprinse intre 400 si 800 euro pentru fiecare disciplina.

Sursa foto: romaniatv.net