SPANIA a RIDICAT nivelul de ALERTA ANTITERORISTA

Nivelul de alerta antiterorista a fost ridicat in Spania, de la ‘patru’ la ‘cinci’, a anuntat ministrul de interne spaniol Jorge Fernandez Diaz, dupa valul de atentate care a avut loc vineri in Franta, Tunisia, Kuweit si Somalia, informeaza AFP.

‘In mod provizoriu, a fost decisa activarea nivelului patru din cinci, un nivel crescut’, a declarat Jorge Fernandez Diaz, evocând ‘proximitatea’ locurilor in care au fost comise aceste atentate si a aniversarii de la proclamarea califatului de catre gruparea Statul Islamic (SI).

Decizia a fost luata, de asemenea, tinând cont de informatiile detinute de serviciile specializate, informatii pe care ministrul spaniol nu a dorit sa le detalieze.

‘Acesta este un razboi al barbariei impotriva civilizatiei’, a declarat Jorge Fernandez Diaz, dupa ce a enumerat atentatele care au avut loc vineri in Franta, Tunisia si Kuweit. El a evocat, de asemenea, Somalia, unde a fost raportat un atac sângeros comis de islamisti la adresa unor soldati.

CITESTE SI: ATAC SANGEROS IN FRANTA: O UZINA din Isere a fost ATACATA, iar un om, DECAPITAT

Ministrul a luat aceasta decizie dupa o reuniune a celor mai inalti responsabili in domeniul securitatii si al luptei antiteroriste.

‘Nu avem informatii care sa ateste prezenta de cetateni spanioli printre victime’, a precizat Diaz.

CITESTE SI: Cel putin 27 de PERSOANE au fost UCISE intr-un ATAC in TUNISIA. MAE: Pana acum nu avem INFORMATII despre ROMANI IMPLICATI. UPDATE

Unul dintre hotelurile vizate de atacurile din Tunisia apartine unui important grup hotelier spaniol, Riu, care a anuntat, intr-un comunicat, ca dispune deocamdata doar de informatii partiale.

Cel putin 28 de persoane au fost ucise vineri intr-o statiune balneara din Tunisia, un sef de intreprindere a fost decapitat in Franta si zeci de alti civili au fost ucisi intr-o moschee din Kuweit, in timpul unor atacuri care ar fi fost comise de jihadisti.

Sursa foto www.evz.ro