Spania: Accident grav soldat cu cel puțin 5 morți și 16 răniți! Video

Cel puțin cinci persoane au decedat, iar aproximativ 16 au fost rănite, după ce un autocar a intrat luni într-un pilon al unui viaduct din nordul Spaniei, informează site-ul The Local, citat de Mediafax.

Accidentul s-a produs în zona localității Avilés, regiunea Asturias, în jurul orei locale 13.40 (ora României 14.40).

Primele informații indică faptul că 16 persoane au fost rănite, dintre care patru ar fi în stare gravă. Printre răniți se pare că se numără și șoferul autobuzului, potrivit cotidianului El Pais. Patru persoane au decedat pe loc în urma impactului, iar a cincea victimă a decedat la spital.Autoritățile au confirmat că la bordul autocarului se aflau 21 de persoane, informează site-ul cotidianului Daily Express.

Accidentul s-a produs într-o zonă unde se desfășoară lucrări pentru îmbunătățirea accesului către o zonă industrială și de afaceri. Potrivit unor surse, citate de cotidianul ABC, la locul accidentului nu există semne că autocarul ar fi frânat, astfel că se crede că șoferul autocarului, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut cunoștința cu câteva momente înainte de impact. Se estimează că autocarul a intrat în pilon cu o viteză de 80-90 de kilometri la oră.

Compania ALSA, căreia îi aparținea autocarul, a comunicat că vehiculul era echipat cu sisteme moderne de siguranță, iar la ultima inspecție tehnică periodică, în luna martie, nu au fost identificate probleme. Șoferul a primit aviz favorabil la ultima examinare medicală, în luna aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță, referitor la accidentul de autocar din Spania soldat cu cel puțin 5 morți și 16 răniți, că oficiul consular nu a fost notificat cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

“Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autoritățile spaniole nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”, transmite MAE, la solicitarea Mediafax.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale consulatului: +34 944 245 177; +34 944 233 963; +34 944 256 271; +34 944 256 272; +34 944 256 273 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34 608 956 278.

Sursa foto: 20minutos.es