Spania. Armata va fi mobilizată la Madrid

Guvernatorul regiunii Madrid a anunțat că armata va fi mobilizată în capitala Spaniei, pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei de coronavirus.

“Trebuie să ajutăm poliția locală cu întăririle pe care ni le-a oferit cu atâta amabilitate guvernul Spaniei pentru a putea pune în aplicare legea. Noi nu avem competențele necesare pentru a limita circulația în comunități. Avem nevoie de ajutorul armatei și pentru operațiunile de dezinfecție și materialele sanitare, spre exemplu, dar mai presus de orice avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că măsurile pe care le aplicăm în aceste cartiere sunt corecte”, a declarat Isabel Diaz Ayuso, guvernatorul regiunii Madrid.

Această solicitare a fost făcută imediat după ce carantina a fost impusă, din nou, în mai multe cartiere din sudul capitalei spaniole. Măsura luată de autoritățile locale afectează aproximativ o cincime din populația regiunii Madrid, adică în jur de 850.000 de oameni. Totodată, autoritățile iau în calcul înființarea unor spitale de campanie, la trei luni după ce au fost desființate.

Sursa foto: 20minutos.es