Spania. Câți ani de închisoare va primi românca de 26 de ani care l-a executat pe fiul unui cap mafiot din ‘Ndrangheta

Cei doi erau iubiți

Cristina Elena T., românca acuzată că l-a executat pe iubitul său italian, fiu al unui șef al mafiei calabreze ‘Ndrangheta, riscă să-și petreacă următorii 26 de ani într-o închisoare din Spania, acolo unde s-a petrecut crima, scrie cotidianul local La Razon.

Procurorii au solicitat judecătorilor ca românca să fie condamnată la 24 de ani de închisoare pentru crimă și 2 ani pentru deținere ilegală de arme de foc, informează sursa citată. Procuratura solicită ca femeia să plătească cheltuielile de judecată și despăgubiri de 200.000 de euro pentru mama decedatului. La rândul ei, familia Nirta solicită 500.000 de euro despăgubiri.

Românca este acuzată că și-a ucis iubitul, pe Giuseppe Nirta, în Águilas, regiunea Murcia, în 2017, pretinzând apoi că acesta a fost executat de un necunoscut care l-a așteptat în curtea casei lor. Ulterior, toate probele adunate au indicat-o pe ea, iar femeia a fost arestată. A petrecut un an și jumătate în arest preventiv, după care a fost eliberată.

Tatăl lui Giuseppe Nirta este un membru important al clanului mafiot ‘Ndrangheta, care a fost arestat în Italia în 2008 pentru crimă.

Sursa foto: La Razon