Spania. Căutată de 13 ani pentru răpire și omor, o româncă a fost eliberată, din greșeală!

Un tribunal din Palma de Mallorca a eliberat din greșeală o femeie din România condamnată în țară la 17 ani de închisoare pentru răpire și omor.

Femeia din România, de 40 de ani, a fost arestată pe data de 26 noiembrie în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. A doua zi, însă, autoritățile judiciare s-au încurcat în documente, pentru că românca folosise nu mai puțin de patru identități false cât timp a fost fugară și, pentru că exista o neconcordanță, un magistrat a decis eliberarea femeii. Autoritățile și-au dat seama de eroarea gravă abia după câteva ore, au confirmat pentru Diario de Mallorca surse din poliție.

Femeia, acum în vârstă de 40 de ani, a participat, în 2004 la răpirea unui bărbat, în România. Victima a fost eliberată, dar a murit în scurt timp la spital din cauza leziunilor care i-au fost provocate în perioada de captivitate. În 2006, femeia a fost condamnată definitiv la 17 ani de închisoare pentru răpire și omor. La acea dată, ea era deja fugită din țară.

Citește și: SPANIA. 4 ROMÂNI AU MURIT ȘI 4 SUNT RĂNIȚI DUPĂ DOUĂ ACCIDENTE RUTIERE PRODUSE ÎN DECURS DE CÂTEVA ORE

Autoritățile române au emis un mandat european de arestare. Poliția spaniolă a localizat-o pe femeie în Palma, iar în seara de 26 noiembrie a fost arestată. Ulterior a fost contactată instanța responsabilă pentru confirmarea mandatului de arestare, moment în care s-a produs eroarea care a dus la eliberarea femeii.

Femeia rămâne în libertate, pentru că legea spaniolă nu permite arestarea de două ori a unei persoane pentru aceeași infracțiune.

Sursa foto: 20minutos.es