Spania. Criminalii românului de 22 de ani, ucis cu bestialitate, și-au aflat pedeapsa

Eduardo Lopez Fernandez şi Oscar Estevez Lopez au fost condamnați definitiv, de Curtea Supremă de Justiție din Spania, pentru uciderea lui Alexandru Walter Boghiu, un român de 22 de ani, scrie lavozdegalicia.es.

După aproape șase ani de procese, cei doi criminali și-au aflat pedeapsa pentru abominabila crimă făcută în noaptea de 20 decembrie 2014. Acești vor petrece următorii 16 ani în spatele gratiilor.

Cei doi spanioli l-au bătut cu bestialitate pe Alexandru Walter Boghiu și apoi l-au aruncat într-un canal, unde a fost lăsat să moară agonizând. Românul de 22 de ani a fost bătut până a rămas fără dinți, apoi a fost aruncat când încă era încă viu în canalul Viñao, din Boborás. Cadavrul său a fost găsit ulterior în apele lacului de acumulare Albarellos.

Totodată, magistrații spanioli au decis ca rudele lui Alexandru Walter Boghiu să primească daune morale de 106.000 de euro. Inițial, procurorii spanioli au cerut 18, respectiv 25 de ani pentru ucigaşii românului.

″În noaptea aceea l-au întâlnit pe Alexandru, au mâncat, au băut până n-au mai știut de ei și au decis să-l omoare, aruncându-l viu în râu și așteptând să moară”, a declarat, în timpul procesului din 2019, avocatul acuzării.

Eduardo Lopez Fernández a povestit, în fața juraților, că nu ar fi vrut să-l omoare pe Alexandru dar că Oscar Estevez i-ar fi răspuns: ”Nu e pagubă, e un român mai puțin”.

Sursa foto: lavozdegalicia.es