Spania. Poliția a destructurat o grupare infracțională de români din Ibiza! Aveau zeci de jafuri la activ

Un grup infracţional organizat, format din trei bărbaţi şi două femei de naţionalitate română, a fost destructurat de autorităţile din Ibiza. Cei trei bărbaţi sunt deja la închisoare.

Grupul a ajuns în atenţia Gărzii Civile, după zeci de jafuri de locuinţe din zonă, a căror indicii duceau către românii care locuiau tot în Ibiza. Cele mai multe jafuri au fost comise în Sa Carroca, Can Bellotera, San Jordi, Sa Caleta și Isus, scrie știridiaspora.ro.

Supravegherea şi anchetarea grupului a început pe 29 iulie, după ce maşina condusă de un cetăţean român a fost observată adesea în apropierea caselor sparte.

Citește și: SPANIA. UN ROMÂN, ÎNJUNGHIAT MORTAL DE UN PRIETEN. “AM VRUT DOAR SĂ-L ÎNȚEP!”

După o percheziţie atentă a autovehiculului, au fost găsite diverse instrumente care ar putea fi utilizate pentru comiterea unor jafuri, haine negre, emițătoare, bijuterii și îmbrăcăminte, precum și documentare, majoritatea fiind obiecte declarate de către propietari ca fiind furate.

Această descoperire le-a permis autorităţilor să ducă ancheta mai departe şi să identifice membrii grupului infracţional şi locaţiile acestora, dar şi nişte spaţii de depozitare închiriate unde au efectuat alte percheziţii, găsind astfel o mare parte din bunuri de valoare, care urmează să fie returnate proprietarilor. În cadrul anchetei a mai fost identificat şi arestat un cetăţean spaniol, rezident în Ibiza, cercetat pentru furt de locuinţe.