Spania. Româncă ucisă în stil mafiot la Zaragoza! Ultimele detalii apărute în dosar

Femeia de origine română a fost ucisă miercuri, 21 noiembrie, chiar în faţa casei sale din Torre de Urzaiz, o suburbie a oraşului Zaragoza. Poliţiştii spanioli care anchetează acest caz susţin că românca a fost executată în stil mafiot.

Update 2: Noi detalii din dosarul româncei executate în stil mafiot în fața casei sale din Zaragoza ies la iveală. Polițiștii spanioli a refăcut filmul execuţiei Mariei, tânăra care în decembrie ar fi împlinit 29 de ani.

Anchetatorii au stabilit că în acea seară, Maria Marian s-a întors de la cumpărături în jurul orei 20:30. Fiind insoțită de sora sa, Sorina, cele două au intrat cu maşina în curtea casei în care locuiau împreună cu părinții, într-o suburbie a Zaragozei.

Cele două fete au mers în casă, după care Maria a mai ieşit odată să ia alte bagaje din maşină. Acesta a fost momentul în care s-au apropiat de ea doi bărbaţi mascaţi. Unul dintre ei a împuşcat-o direct în inimă, folosind un pistol de calibru mic. “A tras foarte de aproape, din lateral, iar glonţul i-a străpuns inima”, potrivit unor surse din anchetă citate de site-ul heraldo.es.

Aflați în casă, părinţii Mariei şi sora sa au ieşit imediat afară. Sorina a luat-o în braţe, iar mama fetei a sunat la ambulanţă. Medicii nu au putut decât să constate decesul.

Deşi informațiile arătau că cei doi suspecţi au fugit cu o maşină roşie, poliţia a stabilit că ei au plecat pe jos, fiind văzuţi de mai mulţi vecini ai româncei. Potrivit polițiștilor, este foarte posibil ca aceștia să se fi urcat într-un automobil, după ce s-au îndepărtat de curtea victimei.

Poliţia nu a reuşit încă să dea de urma criminalilor. În prezent, ancheta se concentrează pe o reglare de conturi între traficanţii de droguri, având în vedere că iubitul Mariei e în închisoare, arestat pentru trafic de stupefiante.

Sorina, sora victimei, fostă voleibalistă de top în România, este martorul cheie în acest dosar.

Update: Sora Mariei, Sorina (foto în stânga) a fost cea care, deși în stare de șoc, a putut să le spună anchetatorilor despre cei doi bărbați care au tras asupra Mariei (foto în dreapta). Unul are vârsta între 35 şi 40 de ani, nu mai înalt de 1,65 metri, păr blond tuns scurt, fiind îmbrăcat cu o scurtă kaki. Al doilea e aproximativ de aceeaşi statură, purta blugi negri şi un sacou de culoare închisă.

Știre inițială

Victima, Maria Marian, avea 29 de ani şi era originară din Sibiu. Maria Marian a absolvit liceul Onisifor Ghibu la clasa sportivă. A făcut volei și a jucat în echipa CSS Sibiu. Potrivit publicaţiei El Periodico de Aragon, citată de Adevărul, femeia a coborât din maşină împreună cu sora ei, fiind împuşcată de doi bărbaţi care apoi s-au făcut nevăzuţi.

În schimb, cealaltă femeie a reuşit să scape fără nicio zgârietură. Anchetatorii susţin că tragicul incident ar fi avut loc în jurul orei 20.00 şi că cele două românce au fost aşteptate în faţa casei de doi bărbaţi, care au deschis focul asupra lor, cu pistoalele, apoi au fugit cu un autoturism de culoare roşie.

Potrivit jurnaliştilor iberici, suspecţii ar putea avea legături cu traficul de droguri, iar felul în care au acţionat ar indica o reglare de conturi. Maria Marian locuia de mai mulţi ani în Zaragoza împreună cu sora şi cu tatăl ei şi avea o relaţie cu un cetăţean spaniol. De altfel, bărbatul este unul dintre principalii suspecţi şi nu a fost găsit până acum de poliţişti.

Sursa foto: El Periodico de Aragon