SPANIA: ROMANI la bordul FERIBOTULUI cuprins de flacari in largul INSULELOR BALEARE

Printre cele 156 de persoane evacuate marti de pe un FERIBOT cuprins de FLACARI in apropierea coastelor spaniole ale Mediteranei se numara si TREI ROMANI, au anuntat autoritatea portuara din INSULELE BALEARE si compania ce opereaza ambarcatiunea, transmite AFP.

FERIBOTUL ‘Sorrento’, care facea legatura intre Palma de Mallorca si Valencia (estul Spaniei), ‘este in FLACARIsi toata lumea a fost evacuata’, a declarat marti seara un reprezentant al companiei Transmediterranea, proprietara feribotului.

CITESTE SI:  ROMANI la bordul unei nave americane ARESTATA de garzile IRANIENE in Stramtoarea Hormuz

Potrivit primelor informatii furnizate de aceasta companie, pasagerii provin din cel putin 12 state, respectiv Spania, Germania, ROMANIA, China, Columbia, Ecuator, Senegal, Argentina, Albania, Australia, Bulgaria si Algeria. Initial s-a vorbit despre spitalizarea a patru persoane, printre care un italian care ar fi fost grav ranit, dar, potrivit unui anunt furnizat marti seara, toti pasagerii si membrii echipajului au fost evacuati de pe nava si sunt in afara oricarui pericol.

CITESTE SI: MAE: Inca 9 cetateni ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN 

INCENDIUL a izbucnit la circa 37 de kilometri de insula Palma. Autoritatile au activat dispozitivul de lupta impotriva poluarii ce ar rezulta in urma unei posibile scurgeri de carburanti, existand de asemenea posibilitatea ca feribotul sa se scufunde. Imaginile difuzate de site-ul cotidianului Diario de Mallorca au aratat o imensa coloana de fum iesind din feribot. Conform echipelor de salvare, initial comandantul ambarcatiunii a apreciat ca nu se impune evacuarea, dar vazand ca incendiul creste in intensitate a decis in cele din urma abandonarea navei.

FERIBOTUL Sorrento are o lungime de 186 de metri si poate transporta pana la 1.000 de persoane si 150 de vehicule.

Sursa foto: 20minutos.es