Spania. Un român este erou după ce a salvat o femeie, tot româncă, de la moarte: Ar fi ucis-o!

Un român a devenit erou în Spania după ce a salvat o femeie de la moarte. Aceasta a fost la un pas să fie ucisă chiar de partenerul ei de viață. Marcel Popa a salvat o femeie de la moarte, tot româncă. Marcel a luat o șurubelniță și l-a lovit pe atacator. Etajul la care a avut loc tentativa de omor a rămas sigilat de Garda Civilă spaniolă.

„L-am lovit și l-am împins departe, apoi el a rămas nemișcat.“, a spus românul. Marcel Popa a împlinit de curând 45 de ani, iar el nu se consideră un erou. I se pare normal ceea ce făcut și se bucură că a ajuns la timp pentru o salva pe femeie. “Dacă mi-ar fi luat puțin mai mult pentru a ieși din casă, ar fi ucis-o, sigur.”, mai spune bărbatul. Nu vrea să fie recunoscut de o țară întreagă, iar soția lui este de acord cu el.

“Nu vrem fotografii, nu vrem nimic. Suntem în stare de șoc. Când vezi la televizor e teribil. Dar aici, lângă casa ta, să i se întâmple acest lucru unei persoane pe care o cunoști, nu am cuvinte…”, a declarat soția românului. Românul a plecat din România în urmă cu 12 ani. A muncit din greu pentru tot ceea ce are în acest moment. Spune că se simte mai bine în țara care l-a adoptat decât în România. Lucrează într-un centru comercial, iar soția se împarte între copilul lor și o grădină de legume.

Întâmplarea a avut loc într-o seară. În timp ce se afla cu familia în casă, românului i s-a părut că aude o femeie țipând. Inițial nu a dat importanță, a crezut că i se pare și că sunt doar copiii care se joacă. Câteva clipe mai târziu, acesta a auzit clar cu o femeie cere ajutor în limba română. Nu a stat pe gânduri și a ieșit imediat să o ajute.

Citește și: GERMANIA. MOTIVUL PENTRU CARE UN ROMÂN DE 23 DE ANI ȘI-A UCIS, ÎNTR-UN MOD BRUTAL, ȘEFA

Pe hol l-a văzut pe bărbat cum încerca să o omoare pe româncă, așa că a reacționat imediat. L-a lovit pe atacator, iar acesta a rămas nemișcat. Chiar dcacă au mai auzit și alți vecini strigătele femeii, nimeni nu a intervenit.

“L-am văzut la capătul sălii, cu spatele la mine. Stătea pe ea și o lovea, în timp ce ea țipa după ajutor. Am fugit la ei și l-am lovit în spate pentru a putea să îl îndepărtez de pe femeie. Când a căzut am văzut că purta o șurubelniță mare. Cu ea voia să o omoare pe femeie. L-am prins și i-am luat arma. Apoi, el a rămas fără să spună nimic”, a declarat românul.

Între timp, vecinii au sunat la poliție. Românul l-a supravegheat pe agresor până la sosirea oamenilor legii, timp în care vecinii și șoția lui Marcel au ajutat femeia să își revină.  “Sângera la cap și la piept, semn că a fost lovită. A fost foarte rău. A încercat să o lovească și în cutia toracică”, a mai spu Marcel. O ambulanță a transportat femeia la spital. Aceasta se afla în stare gravă.

Femeia lovită și agresorul ei sunt tot români. Marcel spune că nu s-a gândit la consecințe atunci când a acționat. Agresorul român se află în închisoare și este acuzat de violență împotriva femeilor. Acesta a mai stat în închisoare în urmă cu 3 ani pentru că și-a maltrat partenera, tot românca, conform levante-emv.com, citat de știridiaspora.ro.

Sursa foto: levante-emv.com