LIGA CAMPIONILOR: SPARTA PRAGA – STEAUA BUCURESTI 1-1 (1-0) / Sperante de calificare

Partida dintre SPARTA PRAGA si STEAUA BUCURESTI, contand pentru  prima mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc marti seara, cu incepere de la ora 21:00, pe stadionul “Letna” din Praga. Meciul va fi transmis in direct la Pro Tv.

UPDATE 23.00: STEAUA BUCURESTI a terminat la egalitate cu SPARTA PRAGA, scor 1-1, in prima mansa a turului trei preliminar din LIGA CAMPIONILOR. Formatia ros-albastra a plecat cu un egal de la Praga dupa un meci excelent facut de Nicusor Stanciu (FOTO) si spera la calificarea in play-off-ul Ligii.

Cum s-au marcat cele doua goluri:

’35: Lovitura de colt executata de cehi, Sural loveste cu capul din 6 metri si trimite mingea in plasa. Sparta Praga – Steaua 1-0.
’75: Stanciu executa perfect lovitura libera, cu un sut la vinclu, si marcheaza golul egalizator. Steaua revine in joc pentru calificarea in play-off-ul Champions League. Sparta Praga – Steaua 1-1.

Returul este programat peste o saptamana, miercuri de la ora 20:45. Castigatoarea dublei manse va merge in play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor, in timp ce invinsa in play-off-ul pentru grupele Europa League.

UPDATE 20.00: ECHIPE de START: 

SPARTA PRAGA: Bicik – Holek, Brabec, Kadlec –  Dockal, Frydek,Cermak, Zahustel, Konate – Lafata (cpt), Sural. Antrenor: Zdenek Scasny
STEAUA BUCURESTI: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Pintilii (cpt), Achim – Aganovic, Stanciu, Tudorie – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

AC SPARTA PRAGA a fost infiintata in anul 1893, fiind cea mai titrata echipa din Cehia cu 33 titluri in palmares, 14 Cupe si 2 Supercupe. Cea mai mare performanta la nivel european pentru SPARTA PRAGA este atingerea semifinalelor Cupei Campionilor Europeni in anul 1992.

SPARTA PRAGA incearca pentru al treilea sezon consecutiv accederea in grupele Champions League, dupa ce in 2014 a fost eliminata in turul 3 preliminar de Malmo (Suedia), iar anul trecut au fost invinsi de CSKA Moscova, in aceeasi faza a competitiei. Dupa eliminarea din Liga Campionilor, SPARTA PRAGA a reusit calificarea in grupele Europa League, dupa ce au trecut de FC Thun. Praghezii au avut un parcurs excelent, ajungand pana in sferturile competitiei, unde au fost eliminati de Villarreal.

CITESTE SI:  STEAUA BUCURESTI A EXCLUS DIN LOT UN TITULAR INAINTEA MECIULUI CU SPARTA PRAGA

La randul ei, STEAUA BUCURESTI a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor atat in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoret Razgrad, cat si in 2015, cand a fost eliminata de Partizan Belgrad.

In aceasta vara, SPARTA PRAGA a disputat 5 partide de pregatire si a obtinut o singura victorie, cu SK Dynamo Ceske Budejovice (2-1), remizand in ultimul amical cu Fenerbahce (0-0). STEAUA BUCURESTI a reusit 5 victorii din cele 6 partide amicale disputate, in fata unor echipe precum NK Turnisce (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Charleroi, Samara si PAOK, remizand cu Dinamo Zagreb (0-0).

SPARTA PRAGA si STEAUA BUCURESTI s-au intalnit ultima data in 2015, intr-o partida amicala, ros-albastrii impunandu-se atunci cu 3-0. 

CITESTE SI: TRAGERE LA SORTI LIGA CAMPIONILOR: STEAUA SI ASTRA VOR AVEA ADVERSARI ACCESIBILI IN TURUL III PRELIMINAR. REACTII. UPDATE

Singurul duel oficial dintre SPARTA PRAGA si STEAUA BUCURESTI a avut loc in toamna anului 1988, in turul 1 al Cupei Campionilor, cand stelistii s-au calificat dupa 5-1 la Praga si 2-2 in Ghencea, ajungand sa joace finala cu AC Milan, pierduta cu 0-4.

Miza financiara a acestei partide este una uriasa pentru gruparea antrenata de tehnicianul Laurentiu Reghecampf, STEAUA BUCURESTI urmand sa incaseze aproximativ opt milioane de euro in cazul unei calificari in play-off-ul Ligii Campionilor.

SPARTA PRAGA v STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

SPARTA PRAGA: Bičík – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dočkal, Frýdek, Mareček, Costa – Juliš, Fatai. Antrenor: Zdenek Scasny.
STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Momčilović, Tamas, Tosca, D. Popescu – Pintilii, V. Achim – Enache, Stanciu, Aganović – Golubović. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

STADION: „LETNA” (Praga, 18.944 locuri)
ARBITRI: Daniel Siebert – Jan Seidel, Dominik Schaal – Benjamin Cortus (toti din Germania).
OBSERVATOR: Murat Ilgaz (Turcia), Delegat UEFA: Peadar Ryan (Irlanda).

Sursa foto: sport