SPATIUL DE STOCARE AL VIITORULUI, hartia care se LIPESTE de COMPUTER. FOTO

In viitor vom spune adio USB-urilor sau hard disk-urilor externe. Oamenii de stiinta au inventat Datastickies, niste fasii subtiri similare hartiilor Sticky Notes, ce vor fi lipite de computer sau laptop si astfel se va putea realiza transferul de date.

Dispozitivele de stocare, groase de marimea unei foi de hartie, sunt lipite una de alta, precum Post-it-urile, putand fi dezlipite, una cate una, de fiecare data cand este nevoie de ele. Utilizatorul le va putea lipi intr-o zona speciala aflata pe computer, smartphone sau tableta, iar transferul de date se va realiza multumita unui lipici special.

Citeste si: ANDROID: CELE MAI BUNE APLICATII GRATUITE PENTRU MESAJE SMS. FOTO

Desi sunt la stadiul de concept, Datastickies sunt realizate din grafen, un material conductor foarte bun, si au un spatiu de stocare intre 2 si 32 GB.

Inventia apartine unui designer, Aditi Singh, alaturi de un profesor universitar, Parag Anand, ambii din New Delhi, India.

“Datastick-urile nu se vor pierde usor, deoarece vor putea fi lipite pe orice obiect”, a spus Sing, potrivit Daily Mail. Dispozitivele vor fi vandute intr-o varietate de culori, iar pe partea de sus utilizatorul va putea scrie cu markerul.

Sursa foto: datastickies.com, dailymail.co.uk