SPECTACOL cu cele mai bune PARASUTISTE din Romania, in Parcul Izvor din Capitala

Cele mai bune PARASUTISTE din Romania vor participa, sambata, incepand cu ora 10.00, in Parcul Izvor din Bucuresti, la singurul concurs de parasutism in oras – aterizare la punct fix, ajuns la editia a cincea, au anuntat organizatorii.

Red Bull Ordinul Smaranda este o competitie de parasutism – aterizare la punct fix, dedicata primei femei PARASUTIST din Romania, Smaranda Braescu. Aceasta disciplina a parasutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea PARASUTISTELOR de la o inaltime de aproximativ 1.500 metri, aterizarea urmand a fi facuta pe un cerc cu diametrul de doi centimetri. Printre PARASUTISTELE aflate pe grila de start se numara si membre ale lotului national, instructoare de parasutism, precum si membre ale loturilor judetene ale Aeroclubului Romaniei.

Citeste si: FESTIVALUL DE PARASUTISM “Bucharest Skydiving Boogie”, la o noua editie

Astfel, Parcul Izvor din Capitala va deveni la sfarsitul saptamanii punctul de atractie pentru bucuresteni, care vor putea observa cum se zboara la 1.500 de metri altitudine, ce inseamna sa petreci doua-trei minute in aer – in functie de momentul in care se deschide parasuta-, sa atingi viteze de peste 200 kilometri pe ora, precum si ce inseamna sa aterizezi pe un cerc cu diametrul de doi centimetri, acelasi diametru pe care il are si o moneda de zece bani.

Spectatorii vor mai avea ocazia sa vada in actiune formatia de parasutism suprapuneri (Echipa nationala de lucru eelativ pe cupola) si sa il urmareasca in evolutie pe campionul mondial la parasutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. De asemenea, cei prezenti la eveniment vor putea sa vada de aproape un planor, iar copiii vor putea participa la un workshop de origami unde vor invata ca avioanele de hartie pot fi ridicate la rang de arta.

Citeste si: Miting aviatic de ZIUA COPILULUI, la Aerodromul Clinceni

Mai mult decat atat, in cazul in care conditiile meteo vor fi corespunzatoare, spectatorii vor putea face o scurta plimbare cu balonul cu aer cald al Aeroclubului Romaniei, iar Sore va sustine un concert cu cele mai noi hituri.

Evenimentul este organizat de Aeroclubul Romaniei, iar intrarea este libera.

Sursa foto: alexandrapavel.wordpress.com