Spitalele PRIVATE, obligate sa SCADA tarifele

PACIENTII care se trateaza in CLINICILE PRIVATE ar putea sa plateasca in totalitate FACTURILE care acum sunt partial decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. De la 1 iunie, CNAS obliga clinicile private sa alinieze TARIFELE la nivelul celor decontate prin lege, daca vor sa mai fie finantate de la bugetul de stat, informeaza Realitatea TV.

In prezent, pentru un RMN la cord efectuat intr-un spital de stat, CNAS deconteaza aproximativ 470 de lei. La PRIVAT, acelasi RMN costa 1.600 de lei.

Citeste si: CONTROALELE IN SPITALE, PENTRU VERIFICAREA DECONTARILOR FACUTE LA CNAS PE ULTIMUL AN

PACIENTUL care are trimitere catre privat scoate din buzunar peste o mie de lei, in timp ce spitalul primeste 471 de lei de la CNAS. Totusi, de la 1 iunie, daca vrea sa mai primeasca cei 471 de lei, unitatea PRIVATA trebuie sa scada TARIFUL la aceasta suma.

“Trebuie pus tratament egal atat in spitalele publice, cat si in cele PRIVATE. Daca in spitalul public, Casa deconteaza un tarif, tot la acel tarif in spitalul PRIVAT serviciul contractat de Casa trebuie sa se efectueze”, a declarat Radu Tibichi,  presedinte CNAS. 

Citeste si: PACIENTII ROMANI ASIGURATI SE VOR PUTEA TRATA IN ALTE STATE MEMBRE ALE UE

Costurile mai mari din clinicile PRIVATE inseamna servicii mai bune fata de cele din spitalele de stat, explica specialistii din lumea medicala. PACIENTII spun ca o astfel de masura ar incalca drepturile lor.

Spitalele PRIVATE vor putea practica orice tarife doar daca nu au contract cu CNAS.

Sursa foto: realitatea.net